„J. P. Morgan“ atstovas: Europoje bazinės palūkanos dar nekils | KaunoDiena.lt

„J. P. MORGAN“ ATSTOVAS: EUROPOJE BAZINĖS PALŪKANOS DAR NEKILS

  • 0

Kinijos sukelta krizė jau vyksta, tačiau ji yra lokali ir pasauline netaps, teigia Lietuvoje lankęsis didžiausio JAV banko "J. P. Morgan" vieno padalinių viceprezidentas Alessio de Longisas, rašo "Verslo žinios". Jis prognozavo, kad Europoje bazinės palūkanos dar nebus keliamos 3-4 metus.

"Manau, galime kalbėti apie 3-4 metus. Juk pats Europos centrinio banko prezidentas Mario Draghi yra pasakęs, kad kiekybinis ekonomikos skatinimas persivers į 2016 metus. Tai reiškia, kad truks dar maždaug metus. JAV patirtis rodo, kad nuo ekonomikos skatinimo priemonių atitraukimo iki palūkanų kėlimo gali praeiti 2 metai" - teigė jis.

Pasak "J. P. Morgan" atstovo, dėl sumažėjusios Kinijos paklausos krinta žaliavų kainos, dėl to recesinės nuotaikos fiksuojamos ne tik besivystančiose Azijos šalyse, bet ir tokiose žaliavas tiekiančiose šalyse kaip Brazilija ar Kanada, tačiau krizė nėra globalaus lygio. Bankininko vertinimu, 30-50 proc. investicijų prieaugiai jau yra praeitis - 3-4 metus investuotojai gali laukti apie 6-8 proc. metinio investicijų prieaugio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS