Keičiasi tradicijos: kai kurių lietuvių Kūčių stalas – ne namie | KaunoDiena.lt

KEIČIASI TRADICIJOS: KAI KURIŲ LIETUVIŲ KŪČIŲ STALAS – NE NAMIE

  • 4

Gyvenimo tempas keičia tradicijas.

Dažno lietuvių Kūčių vakaras atrodo būtent taip – ne namuose, bet prabangiuose restoranuose, informuoja LNK žinių tarnyba.

Kai kurie gatvėse kalbinti gyventojai išgirdę apie tokias naujoves nustemba, o kiti tikina, kad gaminti nėra nei noro, nei laiko.

„Ne, restorane, tai tikrai ne. Kalėdas galima pietus, bet Kūčios – tai tikrai namai“, – gatvėje kalbėjo vyresnio amžiaus moteris.

„Gal nėra laiko. Netgi jei laiko ir būtų, net nežinau, ar gamintume dvylika patiekalų“, – apie Kūčių vakarienę svarstė jaunesnė mergina.

„Tradiciškai, kai aš darydavau, tai darydavau, o kaip duktė darys, tai jau nežinau“, – svarstė kita vyresnė moteris.

„Kam čia dabar nuo pat ryto kankintis prie tų puodų, jei gali sau maloniai leisti laiką restorane ar viešbutyje“, – apie nenorą suktis prie puodų atviravo kita vilnietė. 

Kas neranda vietos restorane, vis dažniau užsisako vakarienę į namus.

„Visi pajėgumai yra sudėti, dirbsime visą naktį, virtuvė ruošia Kūčių vakarienę“, – apie įtemptą darbo laiką pasakoja restorano vadovė.

Plačiau apie besikeičiančias Kūčių tradicijas – reportaže:

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

LGBT stalasn tikrai kitoksn

Qu qu

Onos komentaras teisingas, noriu pridurti ,kad dabartinių švenčių nesinori švęsti ,nes per daug sureikšminamos.Biznio reklamas padare per daug įkyrias ,kurios neskatina švęsti ,pirkti ir veikia atvirkščiai. Juk gyvenimas ir kiekvieną dieną yra kaip šventė ,jeigu esi sveikas ir artimieji sveiki,nei dovanos ,nei kokie restoranai ar kavinės ir klubai nepadarys žmones sveikus ir laimingus visus o būna kitaip,atvirkščiai.Taip Kad Džiaukites kiekvieną dieną ,kad esate,kad esate sveiki, didesnės dovanos nėra už paminėtas.

Ona

Na kai prie ruso tai tikrai buvo kalėdos kūčias valgėme tyliai ramiai be jokių reklamų dalinomės su kaimynais aguonom buvo viskas paprasta ir nuoširdu ką turėjom tą dėjom ant stalo.bet vyravo meilė ir supratimas.ir tyliai ramiai nes toks buvo laikas.o kokios dabar tos kalėdos ,kūčios.komercija pavirtusios tiek prek.tinkluose tiek per tv tik kuo daugiau ,,blizgučių,,lenktyniavimo kuo daugiau kuo brangiau.linkiu visiems sveikatos. s
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS