Kaip ateityje atrodys maisto pramonė? | KaunoDiena.lt

KAIP ATEITYJE ATRODYS MAISTO PRAMONĖ?

Vokietijos mieste Kelne, didžiausioje maisto pramonės parodoje pasaulyje, pristatomi naujausi technologijų pasiekimai maisto pramonėje, ieškoma, kaip spręsti vartotojiškumo pasekmes ir bado problemą.

Šiais laikais megamiestų, kuriose gyvena daugiau kaip 10 milijonų žmonių, yra kiekviename žemyne. Ką tai reiškia pasaulio ekonomikoms? Tai, kad šiuo metu maždaug 800 milijonų žmonių badauja. Nuo praėjusio amžiaus 10 dešimtmečio šie skaičiai sumažėjo beveik 216 milijonų, tačiau praėjusiais metais vėl pakilo. Ar tai tam tikras įspėjimas?

„2050-aisiais pasaulyje gyvens 10 mlrd. žmonių, tai sukels pasaulinę mitybos problemą. Vadinasi, mes, visuomenė, turime užduotį – tinkamai maitintis, prie to turi prisidėti ir maisto pramonė“, – sako Vokietijos žemės ūkio sąjungos viceprezidentas prof. dr. Michaelas Dossmannas.

Po keliolikos metų tiek, kiek maisto yra pagaminama dabar, nebeužteks. Ironiška, bet kita problema – turtėjanti visuomenė. Tokio dydžio mieste kaip Miunchenas, išmetamo maisto kiekiu būtų galima išmaitinti antrą pagal dydį Bavarijos miestą – Niurnbergą. Didžiausioje pasaulyje maisto pramonės parodoje siūlomi sprendimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Prie ko čia

tinkamai maitintis? Tegu nustoja azijatai ir negrai veistis kaip tarakonai, nes kitaip jokios "užduotys tinkamai maitintis" pasaulinės mitybos problemos neišspręs! Na ir pasaulio galingieji bei garsingieji savo apetitus apmažinti galėtų, nes kai parodo televizorius, kaip karališkuose ir prezidentiškuose pobūviuose, o jau ypač "žvaigždžių" susibėgimuose iš maisto tyčiojamasi, tai kartais net plaukai ima šiauštis.

Ha ha

Ateity čiulpit amerikiėčiu šlangas)

Kur PABAIGA...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS