Kaip efektyviai paskirstyti valstybės pinigus? | KaunoDiena.lt

KAIP EFEKTYVIAI PASKIRSTYTI VALSTYBĖS PINIGUS?

Kitą savaitę vyriausybė svarstys 2018 metų biudžetą. Jis bus keliais procentais didesnis nei šiemet, tačiau ekonomistas Gitanas Nausėda sako, kad taip būna visada, tačiau reikėtų atsižvelgti ir į infliaciją, kuri dalį augimo „suvalgo“.

Šiuo metu apytiksliai 9 proc. iš 10 mlrd. Valstybės biudžeto krepšelio skiriami krašto apsaugai, nors G. Nausėdos teigimu, jei kalbėtume apie svajonių biudžetą, geriausia būtų, kad krašto gynybai valstybės pinigų nereikėtų skirti išvis.

„Gyvename tokiame pasaulyje, kuriame, deja, privalome skirti tikrai labai didelę dalį savo biudžeto išlaidų krašto apsaugai. [...] Norėčiau, kad kažkada biudžetas būtų pradedamas planuoti ne nuo štai tokių poreikių, o, pavyzdžiui, kultūros ir švietimo“, – sako G. Nausėda.

Pasak ekonomisto 2018 metais yra paskutinė galimybė atlikti mokesčių reformą, nes vėliau, artėjant rinkimams, panašius klausimus svarstyti bus sunku. Tačiau, G. Nausėdos teigimu, dabar tai atrodo kaip viso labo „veido papudravimas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Anonimas

nauseda tikras prezidentas butu geras.protingas inteligentiskas zino ekonomika

kiek

dar kvailinsi zmones vagiu /advokate/ ir /spece/ uztenka globor komunistini kapitalizma su jo demonais ir pasekmem o uz /paloima/ gauni apgrauzta kaula ir uztenka /ciulbet/...

tik taip

paklauskit senelio jis valdiskus pinigus panaujo ten kur skaite reikia ir dabar nera nuskriaustas su visa savo sutve
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS