KAM atsisako apie 160 tarnybinių butų, daugiausia – Vilniuje ir Kaune | KaunoDiena.lt

KAM ATSISAKO APIE 160 TARNYBINIŲ BUTŲ, DAUGIAUSIA – VILNIUJE IR KAUNE

Apie 160 krašto apsaugos sistemai (KAS) priklausančių tarnybinių bus parduodami aukcione, praneša Krašto apsaugos ministerija

Apie 160 krašto apsaugos sistemai (KAS) priklausančių tarnybinių bus parduodami aukcione, praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Dauguma šių butų yra Vilniuje (82) ir Kaune (50). Butai bus perduoti Turto bankui, kuris juos ir turėtų parduoti.

49-iuose tarnybiniuose butuose šiuo metu gyvena nuomininkai, nebedirbantys krašto apsaugos sistemoje. Jie galės butus išsipirkti aukcione bendra tvarka, nurodo KAM.

Lėšas, gautas pardavus butus, kariuomenė planuoja investuoti į tiesiogiai su gynybiniais pajėgumais susijusią infrastruktūrą.

Kaip teigia KAM, sprendimas laipsniškai atsisakyti tarnybinių butų priimtas prieš septynerius metus, nes dauguma KAS tarnybinių butų nepatenkina karių ir jų šeimų poreikių dėl vietos, dydžio ir gyvenimo sąlygų. Butams atnaujinti taip pat turėtų būti periodiškai skiriama lėšų, tačiau ministerija teigia negalinti to užtikrinti dėl ribotų išteklių.

Racionaliai panaudoti tarnybinių butų esą negalima ir dėl juose gyvenančių asmenų, kurie nebetarnauja KAS, tačiau gyvena butuose ir nepaiso raginimų išsikelti.

Atsisakydama tarnybinių butų, KAM šiuo metu peržiūri ir butpinigių mokėjimo sistemą - siekiama, kad skiriant butpinigius būtų įvertintos realios būsto nuomos ir išlaikymo išlaidos atsižvelgiant į nuomos rinkos kainas įvairiose šalies vietovėse, į šeimos sudėtį.

Šiuo metu butpinigių dydžiai nėra diferencijuojami pagal realias būsto nuomos kainas įvairiuose regionus - jie nustatomi tik atsižvelgiant į karinį laipsnį ir šeimyninę padėtį.

Pardavus minėtus 160 butų, KAS liks vienas butas Vilniuje, daugiausiai skirtas iš užsienio atvykstantiems patarėjams laikinai apgyvendinti, taip pat bendrabutis Rukloje laikinam karių apgyvendinimui pratybų metu.

Be to, krašto apsaugos sistemai tebepriklauso šeši butai, kuriuose gyvena asmenys, atitinkantys socialiniam būstui gauti nustatytus reikalavimus. Šių asmenų apgyvendinti butai yra perduodami savivaldybėms kaip socialinis būstas, suteikiant teisę socialiai remtiniems asmenims šiuos butus nuomotis iš savivaldybių.

Dar dešimtyje butų gyvena asmenys, daugiausia tapę neįgaliaisiais - jie negali būti iškeldinti iš tarnybinių butų nesuteikus jiems kitos gyvenamosios patalpos. Šių asmenų apgyvendintus butus taip pat planuojama perduoti savivaldybėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

matyt

kariams nebereikia jokių socialinių garantijų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS