Kas į Lietuvą labiausiai vilioja ukrainiečius? | KaunoDiena.lt

KAS Į LIETUVĄ LABIAUSIAI VILIOJA UKRAINIEČIUS?

  • 8

Į Lietuvą plūsta užsieniečiai. Šalyje jau dirba tūkstančiai statybininkų, vairuotojų ar virėjų iš kitų šalių. O kas juos atvilioja į Lietuvą? 

Daugiausia jų – iš Ukrainos, praneša LNK.

„Atlyginimas, žinoma, geresnis čia. Gyvenimo sąlygos čia irgi geresnės, bet čia nėra nieko gimto: draugų, bendravimo“, – sakė LNK kalbintas, mūsų šalyje dirbantis ukrainietis.

Kad galėtų gyventi ir ir dirbti Lietuvoje, užsieniečiai turi gauti leidimą. Tokių vien šiais metais išduota daugiau nei 7,5 tūkst. Iš jų 5 tūkst. – ukrainiečiams.

Užsieniečių, kurie atvyksta dirbti į Lietuvą, darbo užmokestis negali būti mažesnis už tokį patį darbą pas tą patį darbdavį dirbančio šalies gyventojo. Jeigu tokio darbuotojo nėra, šių užsieniečių atlyginimas negali būti mažesnis už paskutinį skelbtą metinį vidutinį mėnesinį darbo užmokestį.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ku.. vas

viarslininkus rek statyt prie sienos. Kitep nieko nebus

K.

Diskriminacija: lietuviui galima mokėti minimumą o į jo vietą priimtam imigrantui "užsieniečių atlyginimas negali būti mažesnis už paskutinį skelbtą metinį vidutinį mėnesinį darbo užmokestį."

tam lietuvis .....

niekas gnyda tu nevaziuotu y ta kaciu sumyzta anglija, dirbt jei lietuvoj konservatdegeneratai nebutu sunaikine darbo vietas ,tai viena --antra reikia ne xoxolu banderas vezt y lietuva ,juos ydarbint ir moket ta minimuma kury gauna lietuviai ,nes jiems susiburus ir issinuomavus viena buta -6-8 be seimu ir mokesciu mokejimo , lengviau isgyvent nei ,kad lietuviuj su seima, Cia grybauskines -konservatlyberastines paraziitu gaujos globalistines Soroso kosmopolitines politikos ygyyvendinimas , pakeiciant vietinius lietuvius [jiems sudarius nepakeliamas gyvenimo salygas lietuvoje] y jiems palankius xoxolu banderas....kurie lietuviams pakilus y kova dekl geresniu gyvenimu salygu , automatiskai bus ,,,ydarbinami,,, y baudziamuosius,,,policaju batalionus -kurie kovos pries lietuvos zmones --gins konservatkgbesnyku laisve ir nepriklausomybe....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS