Kavinėse nereikės žmogui skirti 10 kvadratinių metrų, tačiau kiti reikalavimai lieka | KaunoDiena.lt

KAVINĖSE NEREIKĖS ŽMOGUI SKIRTI 10 KVADRATINIŲ METRŲ, TAČIAU KITI REIKALAVIMAI LIEKA

Kavinėse, restoranuose ir kitose maitinimo vietose kiekvienam lankytojui nebereikės skirti 10 kvadratinių metrų ploto, pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

Anot jo, tai pirmadienį nuspręsta COVID–19 komiteto posėdyje. Reikalavimas nebebus taikomas nuo antradienio, BNS pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

„Lieka bazinis reikalavimas: tarp staliukų – ne mažiau kaip 2 metrai. Jei tarp staliukų įrengtos specialios pertvaros, atstumas tarp lankytojų turi būti ne mažiau kaip metras“, – savo feisbuko paskyroje rašė S. Skvernelis.

Anot jo, lieka ir reikalavimas, kad prie vieno staliuko gali sėdėti iki 5 asmenų, o vienos šeimos narių skaičius nėra ribojamas.

Praėjusią savaitę kai kurių kavinių savininkai teigė, jog reikalavimas dėl 10 kv. metrų yra nelogiškas ir sunkiai įgyvendinamas.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas, daugiau nei pusšimčio restoranų ir kavinių šalyje valdančios bendrovės „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis BNS sakė, kad šis reikalavimas sutrukdė planams nuo pirmadienio atnaujinti veiklą visose kavinėse.

Jo teigimu, kvadratiniai metrai restorane nėra susiję su saugumu, tačiau sukelia papildomų trukdžių organizuojant kavinės veiklą.

Restoranų tinklą „Jurgis ir Drakonas“ valdančios bendrovės „Burokėlis ir krapas“ vadovė Odeta Bložienė taip pat teigė, kad tokį reikalavimą įgyvendinti labai sudėtinga.

SAM patvirtintose taisyklėse taip pat neleidžiama veikti bufetams, kai maistą įsideda patys lankytojai, cukrus, druska, padažai turės būti skirti kiekvienam lankytojui atskirai, meniu, staltiesės ar padėkliukai turės būti dezinfekuojami arba vienkartiniai, nebus galima lankytojams siūlyti apklotų.

Be to, prie įėjimo turi būti informuojama, kad nerekomenduojama lankytis rizikos grupės žmonėms, taip pat apie būtinybę laikytis asmens higienos.

Lietuvoje nuo pirmadienio švelninant karantino sąlygas, viešojo maitino įstaigoms leista atnaujinti veiklą uždarose patalpose, jos gali veikti nuo 8 iki 22 valandos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

okupacija

o poliklinikos uzdarytos,zmones mirsta be pagalbos...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS