Kompensacijos už išardytus bėgius reikalaus ir Rygos uostas? | KaunoDiena.lt

KOMPENSACIJOS UŽ IŠARDYTUS BĖGIUS REIKALAUS IR RYGOS UOSTAS?

  • 2

Galimybes reikalauti iš Lietuvos kompensacijos už išardytus bėgius iš Mažeikių į Rengę Latvijoje svarsto ne tik Latvijos geležinkeliai, bet ir Rygos uostas.

Rygos uosto valdybos atstovė Lienė Ozuola BNS sakė, jog Rygos uostas taip pat svarsto galimybes reikalauti, kad Lietuva atlygintų nuostolius už konkurencijos apribojimą, išardžius šią geležinkelių atkarpą.

Apie svarstomas galimybes dėl to bylinėtis su Lietuva valstybės valdomi "Latvijos geležinkeliai" pranešė praėjusią savaitę.

Europos Komisija prieš savaitę "Lietuvos geležinkeliams" skyrė beveik 28 mln. eurų baudą už tai, kad neteisėtai buvo apribota konkurencija, 2008 metais išardžius bėgius iš Mažeikių į Rengę Latvijoje. Lietuvos įrodymai, kad tai buvo padaryta dėl saugumo, pripažinti nepakankamai argumentuotais.

Be to, Lietuva įpareigota ištaisyti pažeidimą, tačiau kol kas nepriėmė sprendimo, ar atstatys bėgius, ir svarsto galimybę šį Europos Komisijos sprendimą apskųsti Liuksemburge veikiančiame Europos Sąjungos Teisingumo Teisme.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Klausimėlis: KODĖL kažkokia užsienio firma turėtų reikalaut MŪSŲ mokesčių mokėtojų pinigų, KODĖL dėl jų klestėjimo turėtume mums nuostolingą gelžkelio ruožą rekonstruot, jie patys prisidėt nenori?

MOTIEJUS

Lietuvos teisetvarka privaletu kompensacijas Latvijai-Rygai sumoketi tu asmenu pinigais,kurie dave isakyma isardyti begius. Kas kaltas-tegu ir atsako asmeniskomis lesomis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS