L. Savickas: pirmosios išmokos jau pasiekė gyventojus | KaunoDiena.lt

L. SAVICKAS: PIRMOSIOS IŠMOKOS JAU PASIEKĖ GYVENTOJUS

Vyriausybės kanclerio Algirdo Stončaičio pirmasis pavaduotojas Lukas Savickas informavo, kad nuo penktadienio Vyriausybė viešai skelbs informaciją apie numatytų priemonių pandemijos padariniams mažinti įgyvendinimą.

„Reikia pripažinti, kad verslas ir mūsų visa ekonomika išgyvena sunkmetį, bet noriu užtikrinti, kad yra dedamos visos pastangos maksimaliai sumažinti neigiamą viruso poveikį visoms interesų grupėms ir visiems sektoriams“, – penktadienį Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė L. Savickas.

Jo teigimu, informaciją apie vykdomų užimtumo priemonių įgyvendinimą jau dabar galima rasti tinklapyje www.koronstop.lt.

„Nuo šiandien pradedame viešai skelbti mūsų vykdomų priemonių stebėseną – ją kas savaitę atnaujinsime ir plėsime“, – pabrėžė L. Savickas.

Išmokos jau pasiekė prastovose esančius darbuotojus ir savarankiškai dirbančiuosius.

L. Savickas patikino, kad darbuotojų prastovų finansavimui trims mėnesiams yra numatyta skirti daugiau nei 1 mlrd. eurų.

„Įmokos už praėjusį mėnesį jau yra mokamos ir pinigai jau pasiekė gyventojus“, – patikino L. Savickas, pridūręs, kad išmokos – iš viso beveik 5 mln. eurų jau pasiekė ir beveik 35 tūkst. savarankiškai dirbančių žmonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

poshel

tu nx piemeny

Anonimas

ar čia jam pareigas sukūrė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS