„Kultūros barams“ paskelbus apie veiklos nutraukimą, rengiamas susitikimas ministerijoje: spręs finansavimo klausimus | KaunoDiena.lt

„KULTŪROS BARAMS“ PASKELBUS APIE VEIKLOS NUTRAUKIMĄ, RENGIAMAS SUSITIKIMAS MINISTERIJOJE: SPRĘS FINANSAVIMO KLAUSIMUS

Šią savaitę žurnalo „Kultūros barai“ redaktorei Laimai Kanopkienei pranešus apie leidinio veiklos nutraukimą dėl vis dar neaiškaus finansavimo 2024-aisiais, Kultūros ministerijoje penktadienį rengiamas trišalis susitikimas leidinio redakcijai kylantiems klausimams aptarti. Pasak ministerijos, susitikime dalyvaus už kultūrinių leidinių finansavimą atsakingo Medijų rėmimo fondo (MRF) atstovai, taip pat „Kultūros barų“ bei ministerijos darbuotojai.

„Susitinkame penktadienį. Norime išsiaiškinti, kokia finansinė padėtis ir problemos mastai, ar yra galimybė toliau tęsti leidybą, kaip planuojama tai daryti“, – Eltai teigė kultūros viceministras Vygintas Gasparavičius.

Pasak viceministro, apskritai sprendimą dėl lėšų skyrimo fondui turi priimti ne ministerija, o praėjusių metų pabaigoje veiklą pradėjęs MRF, kurio biudžetas, pabrėžia viceministras, šiemet didėjo nuo 3,7 mln. iki 6,5 mln. eurų.

„Apskritai apie nefinansavimą neina kalba. Kultūros leidiniams ir kultūros programai šiemet finansavimas daugiau nei dvigubėjo, lyginant su pernai. Šiemet bus finansuojamas ne tik jų turinys, bet ir leidinių veikla. Tai tas finansavimas bus stabilesnis ir tvaresnis“, – pabrėžė V. Gasparavičius, pridurdamas, kad ministerija paragino fondą plačiau komunikuoti apie MRF veiklą ir priimamus sprendimus.

„Akcentavome ir Medijų rėmimo fondui, kad reikėtų sprendimų terminus ir tai, kas vyksta taryboje, deramai komunikuoti“, – teigė viceministras.

Sprendimus dėl šių metų biudžeto paskirstymo fondo taryba turėtų priimti jau iki vasario, sako MRF vadovas Ruslanas Iržikevičius. Pasak jo, procesai dėl finansavimo užtruko, kadangi MRF taryba savo veiklą pradėjo tik prieš kiek daugiau nei mėnesį.

„Sprendimo skirti ar neskirti finansavimo dar nėra, nes šitie sprendimai dar nėra priimami“, – Eltai teigė R. Iržikevičius.

„Pirmasis fondo tarybos susitikimas vyko gruodžio 11 d. Dabar, per mėnesį, esame jau paruošę taisykles ir jų priedus, kurie sudarys pagrindą konkursams – juos planuojame skelbti vasario pabaigoje. Tai šią ar kitos savaitės pradžioje taryba jau turės patvirtinusi konkursų taisykles“, – teigė fondo vadovas.

Pirmadienį „Kultūros barų“ vyriausioji redaktorė L. Kanopkienė išplatino viešą laišką, kuriame teigia vis dar neturinti informacijos dėl žurnalo finansavimo 2024-aisiais pratęsimo. Pasak redaktorės, dėl to ji keliais laiškais kreipėsi ir tiesiogiai į Kultūros ministeriją, tačiau, negavusi atsakymo, nutarė, jog žurnalo veiklą teks nutraukti.

„Tad paskutinį atsisveikinimo su skaitytojais numerį 1/2 bandysiu išleisti savo asmeninėmis lėšomis“, – portalo delfi.lt publikacijoje pirmadienį cituotas L. Kanopkienės pranešimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nu tu matai , o

politinės korupcijos byloje nuteistos partijos Liberalų sąjūdis atstovas , kultūros ministras tik Klaipėdos "šokiais " rūpinosi , nors be finansavimo liko LIETUVOS " kultūros barai " ? Nevykėlių vyriausybė .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS