Leidus prekiauti pasibaigusio galiojimo maisto produktais, jų prekybininkai nesiūlo | KaunoDiena.lt

LEIDUS PREKIAUTI PASIBAIGUSIO GALIOJIMO MAISTO PRODUKTAIS, JŲ PREKYBININKAI NESIŪLO

  • 7

Nuo šių metų Lietuvoje leidžiant prekiauti pasibaigusio galiojimo, bet dar tinkamais vartoti maisto produktais, pavyzdžiui, miltais, kruopomis, kava, prekybininkai tokių produktų pirkėjams iki šiol nesiūlo, rašo portalas lrt.lt.

„Maximos“ atstovė Raminta Gecevičiūtė teigia, kad šiuo metu neturi planų pardavinėti produktų, kurių galiojimo laikas yra pasibaigęs, bet jie dar yra tinkami vartoti.

Likusius maisto produktus, kurių su nuolaidomis neįsigijo pirkėjai ir kuriuos vis dar saugu vartoti, prekybos tinklas atiduoda labdaros organizacijoms.

„Prekybai ir žmonėms nebetinkamus vartoti maisto produktus atiduodame ūkininkams, kurie jais šeria gyvulius, paukščius arba atliekas kompostuoja. Taip pat dalį produktų atiduodame perdirbti į biodujas“, – aiškina R. Gecevičiūtė.

„Lidl Lietuva“ prekių, pasibaigus jų tinkamumo vartoti terminui, nepardavinėja. Sprendimo prekiauti tokiomis prekėmis „Norfa“ irgi nėra priėmęs.

„Iki“ sako, kad svarsto, kaip galėtų atrodyti tokių produktų pardavimas ateityje, o „Aibė“ šiuo metu vykdo pasirengimo darbus prekybai pratęsto galiojimo prekėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

,,leidus prekiauti...'' tpfu,valdžios vagys!

Ar pagalvojate ką apie Lietuvą mano kiti to Jaurosąjūzo gyventojai,kad čia kiaulėms gal tik betinkančius produktus sumauta valdžia,,leidžia''pardavinėti?Anglijoje tokie prekijai būtų iki bankroto baudomis suvaryti.Mes,vežantys ten prekes,juk viską matome ir žinome kas gręsia už nesilaikymą ir tų higieninių taisyklių pažeidimą.Ten kiemuose stovi aukščiausi neįlipami konteineriai,kur tokių produktų išmetimas utilizacijai yra kontroliuojamas.O mūsų vargšėje Lietuvėlėje ....parduodama!

keidanskas

Aha,galvojat jie durni parduot nuleidus kainą,kai tą patį produktą galima iškamšyt po lentynas ir atsiradę žiopliai juos paims kaipo šviežią prekę.Juk ne veltui salėse siuva nuo kasų nuimtos pardavėjos ir šviežesnius produktus kiša į lentynos galą,kad ne tokie pastabūs pirkėjai paimtų arčiau gulinčius jau pasenusius.Dirba moterėlės ir pyksta ant pirkėjų,kad tie išknisa išdėliotas prekes.

Pelėda

Pasenusį maistą valgysi-greičiau mirsi. Gal to ir siekiama.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS