Lietuviams atostogos salose jau pabodo | KaunoDiena.lt

LIETUVIAMS ATOSTOGOS SALOSE JAU PABODO

  • 0

Lietuvių atostogų pikas jau eina į pabaigą, nors aviacijoje vasaros sezonas baigsis tik paskutinį spalio sekmadienį. Trijuose Lietuvos oro uostuose – Vilniuje, Kaune ir Palangoje – per tris kalendorinius vasaros mėnesius aptarnauta daugiau nei 1,3 milijono keleivių – t. y. 9 proc. daugiau negu pernai tuo pačiu metu. Tiesa, šiemet pastebėta, kad poilsis Viduržemio jūros salose populiarumu pradeda nusileisti Pietų Europos miestams.

Vasarą išaugo Italijos ir Ispanijos miestų populiarumas – į Milaną ir iš jo pervežta daugiau nei 65 tūkstančiai keleivių – t. y. 30 proc. daugiau negu pernai tuo pačiu metu. Barseloną savo kelionei pasirinko daugiau nei 40 tūkstančių žmonių – t. y. 20 proc. daugiau nei praėjusiais metais, o pavasarį atidarytą maršrutą į Madridą šiemet pasirinko jau daugiau nei 25 tūkstančiai keleivių. Naujojo reiso į Odesą, pradėto birželio pabaigoje, rezultatas – 3 tūkstančiai keleivių.

Šiemet bendras keliautojų į Viduržemio jūros salas skaičius sumažėjo 4 proc. Į Maltą ir Rodą skrendančių keleivių skaičius sumažėjo net 10 proc. Tiesa, populiarumo vis dar nepraranda Kipras ir du jo kurortai – Larnaka ir Pafosas, ten keliaujančių žmonių šią vasarą padaugėjo 5 proc.

Iš Lietuvos oro uostų tiesiogiai pasiekti galima ir kitas turistų mėgstamas salas – Siciliją, Kosą, Palma de Maljorką, Korfu ir Kretą. Į jas skraidina ne tik reguliariojo susisiekimo oro bendrovės, bet ir užsakomųjų skrydžių kompanijos. Pastarosios šią vasarą daugiausiai keleivių skraidino į Antaliją, Heraklioną, Varną, Burgą ir Hurgadą.

„Yra du atostogautojų tipai – tie, kurie nori atsipalaiduoti ir visus planavimo rūpesčius perduoda kelionių agentūroms įsigydami atostogų paketą, ir tie, kurie nori savo išvyką nuo A iki Z suplanuoti patys. Lietuvos oro uostuose veikiančios oro linijos gali patenkinti jų visų poreikius, tad mūsų tikslas pasiūlyti savo keleiviams kuo daugiau pasirinkimų, kad jie galėtų išsirinkti patį patraukliausią variantą“, - sakė Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Populiariausi Lietuvos oro uostų maršrutai skirtingais sezonais beveik nekinta – iš Vilniaus oro uosto daugiausiai keleivių vyksta į Frankfurtą, Londono Lutono oro uostą ir Rygą, iš Kauno – į Londono Stanstedo ir Lutono oro uostus bei Dubliną, iš Palangos – į Kopenhagą ir Oslą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS