Lietuvių kalbos ištekliams internete stiprinti – 1,7 mln. eurų | KaunoDiena.lt

LIETUVIŲ KALBOS IŠTEKLIAMS INTERNETE STIPRINTI – 1,7 MLN. EURŲ

  • 1

Gerinant lietuvių kalbos išteklių internete prieinamumą, į esamą sistemą integruojamos naujos elektroninės paslaugos. Projektą už 1,7 mln. eurų įgyvendins bendrovė „Proit“, skelbia „Verslo žinios“.

Lietuvių kalbos institutas pernai paskelbė viešųjų pirkimų konkursą, kurio esmė – išplėsti Lietuvių kalbos išteklių informacinę sistemą (LKIIS). Projektas finansuojamas iš ES fondų.

Iki kitų metų rudens į sistemą numatoma integruoti didįjį „Lietuvių kalbos žodyną“, „Bendrinės lietuvių kalbos žodyną“ su antraštynu ir Lietuvių kalbos naujažodžių duomenyną.

Taip pat planuojama sukurti 4 naujas elektronines paslaugas, tai „Paieška žodžių tinkle“, „E. rinkodara“, „E. sąvokos“, „E. patarimai“.

Pasak VŽ, šie kalbos ištekliai turėtų būti naudingi ir verslui. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Emigrantas

Negerbti savo kalbos gali tik lietuvis.Visos programos,vidi susisiekimo adresai anglų kalba, įmonės Lietuvoje irgi ne lietuvių kalba,vemti norisi , sugrįžus ir gyvenant Lietuvoje bloga darosi, nežinai kokioje salyje randiesi.Kam per prievartą peršama ta anglų kalba? Lietuviai irvtaip daug kalbų moka ir supranta,tai rusų, mokame kaip lietuvių, lenkų, anglų, tačiau Lietuvoje privalo ir turi būti griežtai kontroliuojama reklamos,jos turi būti salies , gyventojų kalba.Skliausteliuose kita kalba.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS