Lietuvoje ukrainiečiai puolė pirkti automobilius: ar žinote, kiek pas mus jų sudegė? | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE UKRAINIEČIAI PUOLĖ PIRKTI AUTOMOBILIUS: AR ŽINOTE, KIEK PAS MUS JŲ SUDEGĖ?

  • 0

Ukrainiečiai pastarosiomis savaitėmis puolė pirkti automobilius Lietuvoje. Tokį bumą lėmė Ukrainos laikinai panaikintas muito mokestis. Ukrainiečiai sako, kad juos paskatino ir tai, kad karas nuniokojo jų automobilius, juos sunaikino arba sugadino, praneša LNK.

Prie „Regitros“ Vilniuje ukrainiečių ir rusų kalbas šiomis dienomis galima išgirsti veikiausiai dažniau nei lietuvių. Gausu naujai nusipirktus automobilius registruojančių ukrainiečių.

„Ar žinote, kiek pas mus automobilių Ukrainoje sudegė? Žmonės, kurie turi galimybių, priversti rinktis automobilius užsienyje“, – sako Aleksandras iš Ukrainos.

„Praeitą savaitę pastebėjome, kad tranzitiniai numerio ženklai išvežimui žymiai išaugo. Karo pradžioje krito 20 proc., o dabar atitinkamai padaugėjo 50 proc. Jei praeitais metais balandį buvo išimta 5 tūkst. numerio ženklų, dabar – 1 tūkst. daugiau“, – sako „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Automobilių pardavėjai sako, kad ukrainiečiai puolė pirkti Lietuvoje automobilius, kai Ukrainoje buvo panaikintas automobilių muito mokestis.

„Muitai laikinai buvo sustabdyti balandžio 3 d., pastebėjome, kad jau po kokių keturių dienų, balandžio 6–7 d., labai stipriai portale pradėjo augti srautas iš Ukrainos. Šiuo metu yra bene dvigubai didesnis, nei buvo iki karo pradžios. Ir, ko gero, didesnis nei bet kada anksčiau, nuo kada fiksuojame statistiką“, – statistika dalijasi autoplius.lt portalo vadovas Artūras Mizeras.

Anot portalo vadovo, kas šeštas skambinantis dėl automobilio – ukrainietis. Juos domina vokiški automobiliai: „Volkswagen“, „Audi“, BMW. Dažniausiai perka pigesnius automobilius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Lietuvoje parduodamas vidutinis automobilis kainuoja 7–8  tūkst., ukrainiečius dominantis segmentas pigesnis, vidurkis – apie 3 tūkst.“, – sako A.Mizeris.

Jei automobilis keliauja į užsienį – nereikia mokėti taršos mokesčio. Būtent dėl jo senesnių automobilių prekyba Lietuvoje buvo sulėtėjusi. Dabar, pajautę paklausą, lietuviai kainas pakėlė.

Ar žinote, kiek pas mus automobilių Ukrainoje sudegė? Žmonės, kurie turi galimybių, priversti rinktis automobilius užsienyje.

„2008–2010 m. automobilius pabrangino nuo 500 iki 1 tūkst. eurų.“, – sako Lietuvoje gyvenantis ukrainietis Ivanas.

„Didelis pasirinkimas, bet visi seni automobiliai labai pabrango. Jie stovi blogos būklės ir kaina labai didelė“, – apie neigiamus aspektus kalba Lietuvoje gyvenantis ukrainietis Pavelas.

Anot ukrainiečių, Lietuvoje pirkti automobilius apsimoka. Negana to, Ukrainoje nereikia mokėti muito. Kai kurie pasakojo, kad automobilį internetu nusižiūrėjo dar Ukrainoje. Vienas vyras sakė į Lietuvą užsukęs su sūnėnu, Lenkijoje surinkinėjančiu labdarą.

Dauguma ukrainiečių atsiskaito grynaisiais. Kai kurie susiduria su lietuviais, kurie vengia mokesčių.

„Man turguje siūlė iš 4 tūkst. į deklaraciją rašyti 1,8 tūkst.“, – patirtimi dalijasi Lietuvoje gyvenantis ukrainietis Pavelas

Automobilius puolė pirkti ne tik atvykusieji iš Ukrainos, bet ir seniai Lietuvoje gyvenantys ukrainiečiai. Sako, kad iki šiol apsiėjo be jų, bet atvykus šeimoms, automobiliai tapo reikalingi. Šaukiamojo mažiaus vyrų iš Ukrainos neišleidžia, todėl pasitaiko, kad automobilius perka moterys ir, nuvairavusios iki sienos, perduoda artimiesiems.

Gairės: ukrainiečiai, LNK turinys, perka automobilius, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS