Lietuvos įmonės kiaušinių produktus galės eksportuoti ir į Naująją Zelandiją | KaunoDiena.lt

LIETUVOS ĮMONĖS KIAUŠINIŲ PRODUKTUS GALĖS EKSPORTUOTI IR Į NAUJĄJĄ ZELANDIJĄ

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavo Naujosios Zelandijos kompetentingos institucijos patvirtinimą, kad suderintas veterinarijos sertifikatas perdirbtiems kiaušinių gaminiams iš Lietuvos į Naująją Zelandiją. Tuo atverta dar viena svarbi kiaušinių eksporto rinka. Nuo šiol Lietuvos įmonės kiaušinių produktus galės eksportuoti ir į Naująją Zelandiją.

Tam, kad Lietuvos įmonės galėtų patekti į Naujosios Zelandijos rinką, VMVT pildė klausimynus, buvo audituojama VMVT kiaušinių produktų gamybos ir eksporto kontrolės sistema ir kiaušinių gamybos įmonės.

Patvirtinimas gautas sulaukus audito išvadų, kad VMVT vykdoma kontrolės sistema užtikrina, jog mūsų šalyje gaminami kiaušinių produktai yra saugūs ir kokybiški, ir suderinus kiaušinių gaminių veterinarinį sertifikatą. Tai jau trečia maisto produktų grupė, dėl kurių eksporto susitarė Naujosios Zelandijos ir mūsų šalies atsakingos institucijos. Į Naująją Zelandiją iš Lietuvos sėkmingai eksportuojamas pienas ir jo produktai, yra suderinti sudėtinių šaldytų produktų sertifikatai.

„Džiugina tai, kad esame užsitarnavę didelį pasitikėjimą lietuviškais maisto produktais, todėl auga eksportuojamų lietuviškų maisto produktų kiekiai, plečiasi eksporto geografija. Leidimas į Naująją Zelandiją išvežti kiaušinių gaminius – dar viena mūsų įmonėms atsiverianti galimybė.

Šalyje statomi nauji paukštynai, plečiami gamybos pajėgumai, todėl tikimės, kad mūsų įmonės sėkmingai įsitvirtins šios Ramiojo vandenyno valstybės rinkoje. Lietuvoje gaminamos produkcijos kokybė atitinka aukščiausius standartus, todėl ji yra vertinama vartotojų ir domina kitas šalis. Derybas dėl kiaušinių gaminių eksporto tęsiame ir su Malaizijos, Indonezijos, Filipinų, Vietnamo, Saudo Arabijos, Jungtinių Amerikos Valstijų atsakingomis institucijomis.

Didelės šių šalių rinkos ypač svarbios Lietuvai. Mūsų prioritetas eksporto srityje – kuo daugiau ir įvairesnių rinkų, kuo didesnės pridėtinės vertės maisto produktų eksportas“, – komentavo VMVT direktorius Darius Remeika.

VMVT duomenimis, kiaušinių miltelių iš Lietuvos praėjusiais metais iš viso eksportuota daugiau nei 40 t, šaldytos kiaušinių masės beveik 870 t, o per septynis šių metų mėnesius atitinkamai beveik 33 t ir daugiau nei 850 t.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ir

kas jau iš tokio kiaušinio lieka, kai suskystina, paverčia milteliais ir sušaldo, o dar ir keliauja mėnesį, o gal ir daugiau

Axuet

O spermą net į antarktidą. Blt, pasiekimai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS