Lietuvos oro uostų pertvarka atidedama iki pusmečio | KaunoDiena.lt

LIETUVOS ORO UOSTŲ PERTVARKA ATIDEDAMA IKI PUSMEČIO

  • 0

Valstybės įmonės Lietuvos oro uostai (LOU) pertvarka į akcinę bendrovę dėl turto vertinimo tikslinimo šiek tiek vėlinama. Įmonė prašo Susisiekimo ministerijos atidėti pertvarką vėliausiai iki metų pabaigos.

Susisiekimo ministerijos kancleris Ramūnas Dilba patvirtino, kad pertvarkai bus skiriama daugiau laiko.

„Pertvarka yra ypatingai svarbus strateginis žingsnis ir svarbu užtikrinti, kad ji būtų įvykdyta pagal visus aukščiausius finansinės apskaitos standartus, todėl sutinkame skirti tam daugiau laiko“, – komentare BNS sakė jis.

Bendrovė pranešė, jog pasitelkusi išorės ekspertus atliks būtinas turto vertinimo korekcijas, o vėlesnis nei numatyta teisinės formos pakeitimas nestabdys svarbių projektų ir darbų – ilgalaikės strategijos įgyvendinimo, naujo generalinio direktoriaus atrankos ar kitų.

„Nors terminas koreguojasi, tačiau tai niekaip nepaveiks nei paties proceso, nei mūsų partnerių ar tiesiogiai mūsų pačių veiklos“, – pranešime sakė LOU finansų vadovė Indrė Kunigėlytė.

Pertvarkius įmonę valstybė bus vienintele jos akcininke, o Susisiekimo ministerija – akcijų valdytoja.

Į akcines bendroves numatoma pertvarkyti ir Vidaus vandens kelių direkciją, vėliau, 2023 metų pradžioje – „Oro navigaciją“, Klaipėdos uostą ir Lietuvos automobilių kelių direkciją.

Teisinės formos keitimas vyksta remiantis Vyriausybės ir Seimo sprendimais bei Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) rekomendacijomis, kuriomis siūloma mažinti politinę įtaką valstybės valdomoms įmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS