Lietuvos regionų verslo misija Kinijoje | KaunoDiena.lt

LIETUVOS REGIONŲ VERSLO MISIJA KINIJOJE

  • 0

Šių metų gegužės 11-13 dienomis Kinijos Liaudies Respublikos pietuose esančioje Guangdongo provincijoje, Fošano miesto administracijos bei Kinijos ir Europos verslo pasaugų asociacijos (CEBSA) kvietimu lankėsi Lietuvos savivaldybių atstovų ir verslo delegacija. Investicinės grupės „Tianan Cyber Park Group“  Fošano miesto „Tianan“ konferencijų centre vyko Lietuvos ir Kinijos atstovų  verslo konferencija.

Konferencijoje dalyvavo Artūras Visockas, Šiaulių miesto meras, Ovidijus Kačiulis, Kėdainių savivaldybės administracijos direktorius, Tautvydas Kaltenis, Lietuvos dizainerių asociacijos prezidentas, Arūnas Nastaravičius, Nacionalinių gydymo įstaigų asociacijos prezidentas, Eglė Stonkutė, Vytauto Didžiojo universiteto profesorė, įmonės „Baltic Institute for Research and Development“ generalinė direktorė, Eduardas Pabarčius, Vilniaus miesto klinikinės ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai; Darius Udrys, „Go Vilnius“ direktorius, grupė Vilniaus, Šiaulių ir Kėdainių verslo vadovų, atstovaujančių prekybos, maisto pramonės, medicinos sritims.

Delegacijai vadovavo CEBSA prezidentas Gintautas Babravičius.

Konferencijos metu svečiai ir šeimininkai pristatė auditorijai savo veiklas, investavimo poreikius bei galimybes. Lietuvos delegacijos vardu CEBSA prezidentas G. Babravičius pasveikino konferencijos dalyvius, po to vyko oficialūs aptarimai, kuriuos pakeitė didžiąją laiko dalį užėmusios konferencijos dalyvių diskusijos bei kontaktų užmezgimas su potencialiais investuotojais. Lietuvos delegacijos dalyviai turėjo progos apsilankyti Guangdongo provincijos įmonėse, užmegzti kontaktus su vadovais, susipažinti su verslo organizavimu ir įspūdingais provincijos pasiekimais bei ekonomikos mastais.

Ši konferencija buvo jau antroji Lietuvos verslo misija Kinijoje. Pirmoji vyko šių metų vasario mėnesį, kurios metu užmegzti kontaktai ir dalykiniai aptarimai pastarojo vizito metu buvo pratęsti, aptartos konkrečios verslo vystymo perspektyvos.

Apibūdindamas kelionės tikslus, Šiaulių miesto meras A. Visockas teigė, kad buvo maloniai nustebintas organizatorių dėmesiu. Kalbėdamas apie misijos naudą Šiauliams, meras teigė: „Mes išnaudojame kiekvieną progą ieškant investicijų ir pristatant Šiaulių ekonominį potencialą. Privalome ieškoti ir galvoti, kaip panaudoti tai, ką turime; negalime sėdėti namie ir tikėtis, kad mus kažkas suras, kažką pasiūlys, privalome patys aktyviai veikti. Buvo labai naudinga išklausyti potencialių investuotojų požiūrius ir poreikius, apgalvoti, ką turime padaryti, kad Šiauliai taptų patrauklesni investicijoms; esame maža rinka, bet per inovatyvumą, lankstumą, dinamizmą galime daug pasiekti – reikia tik protingai išnaudoti ką turime – transporto, geografinės padėties, žmogiškąjį potencialą ir pan.“

Svarbus ir naudingas susitikimas įvyko Fošano prekybos asociacijoje (Foshan Purchasing Association) su jos vadovu Li Yi Fan. Buvo susipažinta su regiono ekonominio bendradarbiavimo potencialu bei apsvarstytos atstovaujamų sričių įmonių galimybes.

Apie „Tianan Cyber Park Group“ 

„Tianan Cyber Park Group“ įsteigta 1990 m., jos būstinė – Šendženo mieste, Guangdongo provincijoje. Veiklos pobūdis: investavimas, novatoriškų įmonių ekosferos kūrimas ir valdymas. Šiuo metu įmonė valdo 17 komercinių zonų 11-oje Kinijos miestų. Visas veiklos plotas apima daugiau nei 16 milijonų kvadratinių metrų. Šiuo metu „Tianan Cyber Park Group“ įsikūrę daugiau nei 10 000 augti siekiančių įmonių, norinčių naudotis paslaugų privalumais, kuriuos teikia novatoriška verslo ekosistema.

GALERIJA

  • Lietuvos regionų verslo misija Kinijoje
  • Lietuvos regionų verslo misija Kinijoje
  • Lietuvos regionų verslo misija Kinijoje
  • Lietuvos regionų verslo misija Kinijoje
  • Lietuvos regionų verslo misija Kinijoje
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS