Lietuvos verslo konfederacija siūlo atnaujinti visų fizinių parduotuvių veiklą | KaunoDiena.lt

LIETUVOS VERSLO KONFEDERACIJA SIŪLO ATNAUJINTI VISŲ FIZINIŲ PARDUOTUVIŲ VEIKLĄ

  • 1

Lietuvos verslo konfederacija (LVK) kreipėsi į Vyriausybę, Ingridą Šimonytę, Aušrinę Armonaitę bei Arūną Dulkį, prašydama atšaukti ribojimus ne maisto prekių parduotuvėms. Siūloma atnaujinti visų fizinių parduotuvių, viršijančių 300 kv. m plotą, veiklą, kuri šiuo metu yra uždrausta, praneša LVK.

„Pandeminės ekonomikos akivaizdoje svarbu apsaugoti mūsų piliečių sveikatą ir tuo pačiu užtikrinti sąžiningą skirtingų verslų konkurenciją. Akivaizdu, kad mums visiems reikia prisitaikyti prie naujos realybės ir išmokti saugiai veikti. Mes, kaip verslininkai, esame pasiruošę prisiimti papildomus reikalavimus, kurie apsaugotų mūsų klientus ir darbuotojus bei tuo pačiu leistų išgyventi pandemijos sąlygomis“, – teigė LVK prezidentas Andrius Romanovskis.

LVK siūlo leisti veiklą visoms mažmeninės prekybos parduotuvėms, turinčioms įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, nustatant distancinius lankytojų reguliavimo reikalavimus. Jeigu parduotuvės dydis yra iki 300 kv. m, vienam jos lankytojui turėtų būti užtikrintas bent 20 kv. m plotas patalpoje. Jeigu parduotuvė yra didesnė nei 300 kv. m, plotas vienam lankytojui turėtų būti didinamas bent iki 25 kv. m. Toks siūlymas remiasi maisto prekių parduotuvių praktika, tačiau yra net pusantro karto didesnis, atsižvelgiant į saugaus ploto klientui užtikrinimą. 

Siūlydama atnaujinti fizinių parduotuvių veiklą, LVK praneša pateikianti ir galimus prekybininkų įsipareigojimus, kurie padėtų užtikrinti saugų apsilankymą prekybos vietose. Prekybininkų įsipareigojimai apima ne tik griežtą pirkėjų skaičiaus kontrolę, bet nuolatinį darbuotojų testavimą ir užtikrinimą, jog visas personalas dirbtų su medicininėmis veido kaukėmis ar respiratoriais.

LVK atstovai pažymi, jog valstybei negalint patenkinti šių prekybininkų lūkesčių, derėtų taikyti tokias paramos priemones, kurios padėtų kompensuoti prekybos įmonių nuostolius, patiriamus dėl verslo uždarymo. Šiuo metu dėl griežtų ribojimų dalis mažmeninės prekybos vietų negali veikti jau trečią mėnesį, o tai neišvengiamai sukels didžiules verslų griūtis artimiausiu metu. 

Taip pat konfederacija pastebėjo, kad įstatymai, ribojantys parduotuvių, didesnių nei 300 kv. m veiklą, nėra taikomi kitose Europos valstybėse. Anot LVK, tokie draudimai ne tik suduoda didelį ekonominį smūgį verslams, tačiau ir sukuria nesąžiningą konkurenciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nu na

Trenkti tie konfederatai. Px jiems kad mirsta simtais, svarbu pinigus didieji verslai kaltu bent kokiomis priemonemis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS