„Litgrid“ pradeda elektros perdavimo linijos Vilnius-Neris statybas | KaunoDiena.lt

„LITGRID“ PRADEDA ELEKTROS PERDAVIMO LINIJOS VILNIUS-NERIS STATYBAS

  • 2

Elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ pradėjo 81 km ilgio strategiškai svarbios 330 kV linijos Vilnius-Neris statybą.

Oro linija padidins tinklo stabilumą regione, sudarys sąlygas tolesnei miesto ir rajono plėtrai, penktadienį pranešė „Litgrid“.

Pasak bendrovės vadovo Roko Masiulio, linija sujungs elektrą Vilniaus miestui ir rajonui tiekiančias dvi pagrindines transformatorių pastotes.

„Augant gyventojų skaičiui šiame regione didėja ir elektros energijos poreikis, todėl turime sustiprinti tinklą. Antra, ruošdamiesi sinchronizacijai su kontinentinės Europos tinklais, formuojame elektros perdavimo žiedą aplink Vilnių“, – pranešime teigė R. Masiulis.

Statant liniją iki 2025 metų bus nutiesta 58 km nauja linija nuo Neries pastotės Nemenčinėje iki taško Marijampolio seniūnijoje, kur ji susijungs su 23 km linija Vilnius–Molodečnas – šios atkarpa nuo susijungimo taško iki Vilniaus pastotės Trakų Vokėje taip pat bus rekonstruojama.

Liniją už 48,9 mln. eurų (su PVM – 59,2 mln. eurų) statys bendrovė „Žilinskis ir Co“ – pernai pavasarį įmonė laimėjo konkursą ir turėjo pasirašyti 38,6 mln. eurų (su PVM) vertės sutartį, tačiau dėl pabrangusių statybinių medžiagų ir jų trūkumo įmonė atsisakė tai padaryti. „Litgrid“ paskelbus naują konkursą jį vėl laimėjo „Žilinskis ir Co“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

beht

Statant liniją iki 2025 metų bus nutiesta 58 km nauja linija nuo Neries pastotės Nemenčinėje iki taško Marijampolio seniūnijoje, kur ji susijungs su 23 km linija Vilnius–Molodečnas Kaip tai suprasti,ar perkam elektrą iš belarusų..

Nuomone

Teks vartotojams sumoketi uz tai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS