M. Majauskas: pakoreguoto biudžeto Seimas turėtų imtis gegužės 18-ąją | KaunoDiena.lt

M. MAJAUSKAS: PAKOREGUOTO BIUDŽETO SEIMAS TURĖTŲ IMTIS GEGUŽĖS 18-ĄJĄ

Pakoreguoto šių metų biudžeto projektas Seimui turėtų būti  pateiktas gegužės 18-ąją, sako Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

„Šią savaitę kalbėjau su Vyriausybės vadove ir finansų ministre dėl biudžeto tikslinimo datų.  Preliminariai yra planuojama taip, kad Seimui bus pristatytas projektas gegužės 18 dieną“, – trečiadienį komiteto nariams pranešė M. Majauskas.

Pasak jo, po svarstymo komitetuose pirmas projekto svarstymas Seimo posėdyje vyktų birželio 8 dieną, po to jis būtų grąžintas Vyriausybei, o priėmimas Seime vyktų birželio pabaigoje.

Anot M. Majausko, kartu su biudžetu bus apsispręsta dėl pelno mokesčio lengvatos, kuri leistų pernai dėl pandemijos patirtus nuostolius perkelti ne tik į ateinančius metus, bet ir į 2019-uosius. Be to, kartu bus teikiamos pataisos dėl užimtumo priemonių.

„Įskaitant ir tam tikras subsidijas labiausiai nukentėjusiems sektoriams, poprastovinės taip vadinamosios, kurios būtų taiklesnės“, – sakė ji.

M. Majauskas skaičiuoja, kad biudžeto deficitą ketinama didinti 500-600 mln. eurų.

„Apie 300 mln. eurų – sveikatos apsaugai, 200–300 mln. eurų – socialinei apsaugai, dar netektys dėl PVM lengvatų, pelno mokesčio atidėjimų ir RRF pinigai – apie 150 mln. eurų“, – skaičiavo komiteto vadovas.

Finansų viceministras Mindaugas Liutvinskas informavo, kad dabar patvirtintas valdžios sektoriaus deficitas preliminariai didės nuo 7 iki 8,1 proc., o jį auginsdaugiau nei 500 mln. eurų išlaidų, numatytų kovai su pandemija.

Pasak jo, biudžeto netekimai, pavyzdžiui, dėl siūlomos pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos maitinimo, renginių organizavimo, sporto, kino bei kultūros veikloms bei pelno mokesčio atidėjimų ko kas nėra numatyti.

M. Liutvinsko teigimu, jei Seimas priimtų įstatymo pataisas dėl laikinos PVM lengvatos, biudžeto deficitas išaugtų dar 0,2 punkto – iki 8,3 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS