M. Skuodis Liuksemburge tarsis dėl investicijų į transportą | KaunoDiena.lt

M. SKUODIS LIUKSEMBURGE TARSIS DĖL INVESTICIJŲ Į TRANSPORTĄ

  • 0

Susisiekimo ministras Marius Skuodis ketvirtadienį dalyvaus Europos Sąjungos (ES) transporto, telekomunikacijų  ir energetikos (TTE) taryboje Liuksemburge, kur tarsis dėl investicijų į Europos transporto infrastruktūrą, aplinką tausojančio transporto plėtros, tolesnės paramos Ukrainai.

TTE taryboje Baltijos ir Vidurio Europos šalių ministrai ketina kreiptis į Europos Komisijos transporto komisarę Adiną Valean, prašydami imtis veiksmų, kurie leistų lanksčiau skirti ir didinti ES finansavimą susisiekimo projektams, taip reaguojant į karą Ukrainoje ir dėl to augančias žaliavų bei kuro kainas, pranešė ministerija.

ES transporto ministrai taip pat tarsis dėl bendrų sprendimų, siekiant ES žaliojo kurso tikslų – perėjimo prie alternatyviųjų degalų ir atsinaujinančių energijos šaltinių vandenų ir aviacijos sektoriuose, elektromobilių įkrovimo ir vandenilio papildymo tinklo plėtros.

ES siekia iki 2050 metų užtikrinti klimatui neutralią veiklą, o iki 2030 metų – bent 55 proc. sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį.

ES transporto ministrai diskutuos ir dėl transeuropinio transporto tinklo (TEN-T), kuriam priklauso strateginiai projektai „Via Baltica“ ir „Rail Baltica“, plėtros. M. Skuodis akcentuos siekį į TEN-T įtraukti europinės vėžės greitojo geležinkelio jungtį su Klaipėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS