M. Statulevičius: prekybininkai jaučiasi supriešinti | KaunoDiena.lt

M. STATULEVIČIUS: PREKYBININKAI JAUČIASI SUPRIEŠINTI

  • 2

Vyriausybei atšaukus planus atidaryti ne maisto parduotuves prekybos centruose ir turgavietėse, Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos prezidentas Mindaugas Statulevičius sako, kad verslininkai jaučiasi supriešinti, nes vieni gali prekiauti, o kiti toliau to daryti negali.

Pasak jo, prekybininkai iš Vyriausybės pasigenda aiškių argumentų ir kriterijų.

„Verslas jaučiasi supriešintas, nes dalis prekybos veikti gali, dalis negali. Priežasčių tam aiškių įvardinamų nėra ir labai norisi paprašyti (...) aiškių kriterijų, kada mes galime laukti, kokių galime tikėtis skaičių ar epidemiologinių užsikrėtimo skaičiaus stabilizavimosi ar mažėjimo procento, prie kurio verslas galėtų derintis“, – Vyriausybės posėdyje sakė M. Statulevičius.

Anot jo, prekybos centrai išgyvens, tačiau jeigu parduotuvės juose liks uždarytos, dalis smulkaus verslo gali žlugti.

„Prekybos centrai išgyvens, jie yra šiltnamiai tiems smulkiesiems verslams, kurie juose veikia, bet kiek tų verslų atsidarys, jeigu dar kelis mėnesius ar savaites bus uždaryti, bus tikrai labai sunku“, – teigė asociacijos prezidentas.

Jis taip pat pabrėžė, jog prekybos centrai yra pasiūlę papildomų saugumo priemonių bei sutiktų didinti kvadratinių metrų skaičių, tenkantį vienam žmogui.

Premjerė Ingrida Šimonytė apgailestavo, kad prekybos atvėrimo klausimas atidėtas. Pasak jos, kol kas nėra aiškios konkrečios koronaviruso atvejų augimo priežastys. 

Vyriausybė praeitą savaitę skelbė, kad parduotuvės prekybos centruose, taip pat turgavietėse gali būti atidarytos nuo balandžio 12 dienos, tačiau trečiadienį nusprendė šio klausimo nesvarstyti, atsižvelgiant į didėjantį sergamumą koronavirusu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Raimondas B

Patys valdžią išsirinkome, dabar “džiaukimės”

Sk

O prie ko čia šitas? Jis gi butus pardavinėja?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS