Ministerija prakalbo apie naują mokestį: nusitaikė į turtuolius | KaunoDiena.lt

MINISTERIJA PRAKALBO APIE NAUJĄ MOKESTĮ: NUSITAIKĖ Į TURTUOLIUS

  • 5

Finansų ministerija, nespėjusi išdiskutuoti apie mokesčių teisingumą, prakalbo apie naują mokestį. Šįkart tiems, kurių pajamos per metus siekia bent 200 tūkst. eurų. Viliamasi, kad itin daug uždirbantys žmonės, sumokėję simbolinį 3 proc. mokestį, solidarizuotųsi prie koronaviruso pandemijos nuostolių, praneša LNK.

Vienas turtingiausių Lietuvos žmonių Arvydas Avulis šiandien nerimauja ne dėl verslo, o vaizdo, kurį mato pro langą. 

„Kam reikalingas 500 metrų nuo Gedimino pilies Seimo autoūkis?“ – klausia „Hanner“ valdybos pirmininkas.

A. Avulis sako, kad šią atgyveną pardavusi valstybė galėtų uždirbti 5 mln. eurų ir išdalinti juos skurstantiems. 

Tačiau, užuot tai padariusi, Vyriausybė diskutuoja, kaip apmokestinti sėkmingus ir daug uždirbančius žmones. 

Kita vertus, kas turi pinigų, tam pasidalinti negaila. „Hanner“ vadovas teigia sulaukiantis daugybės žmonių prašymų jų idėjas paremti pinigais. Tad dar vienas mokestis jo kišenei nebūtų didelė našta. 

Mokesčių lengvatas peržiūrinti Finansų ministerija prakalbo, kad naujas mokestis galėtų atsirasti maždaug 200 tūkst. eurų per metus uždirbantiems asmenims. Jis vadintųsi solidarumo mokesčiu. Tik idėjai išlindus į viešumą, ministerija ją komentuoti atsisako. 

Turtuoliai galėtų būti apmokestinti 3 proc. tarifu. Tai reiškia, kad 16 tūkst. eurų per mėnesį gaunantis verslininkas solidarizuotųsi 500 eurų.

Senjorams tokia suma atrodo reikšminga. 

Socialdemokratinių pažiūrų jaunimas – priešingos nuomonės. 

Mokestis būtų taikomas visoms turtuolių pajamoms: ir pagal darbo santykius, individualią veiklą, palūkanas ar turto pardavimą. Ir nors dėl jo atsiradimo dar diskutuojama, tikimasi, kad jis kompensuotų koronaviruso pandemijos nuostolius. 

13 mln. eurų turtą valdantis Antanas Bosas baiminasi, kad naujas mokestis verslininkus paskatins nusigręžti nuo Lietuvos arba visą naštą perkels tam, kas turtuolių mokesčiu džiaugiasi labiausiai. 

Sėkmingi žmonės jau dabar moka ne 20, o 32 proc. gyventojų pajamų mokestį, pelno mokestį. Jiems netaikomas ir neapmokestinamasis pajamų dydis. 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Blinda

A sioje nuskurdintu zmoniu valstybeleje dar yra turtuoliu? Vai negheraai, vai negheraai… :D

besdsadasdasdasd

ir dar visi moka antros pakopos pensija bankam po 3% kasmet. Gausis ne 32%, o visi 40%. Kaip prancujoj.

giliukas

Ne aitvarai turčiams suneša pinigus,o žmonės tad ir malonėkit turčiai pasidalint, vistiek po mirties santaupos atiteks nežinia kam meilužėms,nesantuokiniams vaikams,vargu ar liks šeimai,juk be išimties kur pinigai,ten palaida šikna.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS