Ministerija pristatys neįgaliųjų įdarbinimo duomenis ir naują socialinę kampaniją | KaunoDiena.lt

MINISTERIJA PRISTATYS NEĮGALIŲJŲ ĮDARBINIMO DUOMENIS IR NAUJĄ SOCIALINĘ KAMPANIJĄ

  • 4

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) antradienį pristatys tyrimo duomenis, susijusius su neįgaliųjų įdarbinimu, ir socialinę kampanija „Noriu ir dirbu”.

Anot SADM, šiuo metu Lietuvoje yra daugiau nei 147 tūkstančiai darbingo amžiaus negalią turinčių asmenų, iš jų dirba 29 procentai.

Naujausio „Spinter” tyrimo dėl požiūrio į darbą kartu su neįgaliaisiais duomenimis, 60 proc. dirbančiųjų nėra jokio skirtumo, ar jų kolega turi negalią. Penktadaliui nėra skirtumo, net jeigu tektų negalią turinčiam žmogui skirti daugiau dėmesio.

Vos 7 proc. apklaustųjų teigia, jog nenorėtų dirbti toje pačioje aplinkoje su žmogumi, turinčiu negalią.

Antradienį SADM pristatys birželį atliktą gyventojų nuomonės tyrimą apie toleranciją dirbantiems žmonėms su negalia ir socialinę kampanija „Noriu ir dirbu”. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Neįgalūs

Esu neįgali 2022 gaudavau 143 + vienišas asmuo 32, po operacijos gydymas stacionarus buvo.meneziui vaistai kainavo 172 eurų.Ačiu pažįstami prisiunte biški, o seniūnas kai prašiau pagalbos ir kai kurie savivaldybės darbuotojai sakė:" Ką tu nori ?! Tau nieko nepriklauso!!!" Bet skyrė 12,91 pašalpos. Padariau išvadą politiką ir įstatymai čia ne paprastam žmogui gerinti gyvenimo. ČIA SEIME SVARSTO SAU GALIMYBIŲ....

Anonimas

NĖR KO SEDĖTI VĖŽIMĖLY...MARŠ GRIOVIŲ KASTI......

Kaip

gi cia padauginti vergu,a!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS