Ministras: pajamų nelygybė šiemet bus rekordiškai maža | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: PAJAMŲ NELYGYBĖ ŠIEMET BUS REKORDIŠKAI MAŽA

Pajamų nelygybė šiais metais turėtų būti rekordiškai žema, sako socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Ministerijos duomenimis, šių metų pajamų nelygybė turėtų siekti 5,8 proc. – tai reiškia, kad 20 proc. turtingiausių šalies gyventojų turės 5,8 karto daugiau pajamų nei 20 proc., gyvenančių skurdžiausiai.

„Tai tikrai rekordiniai kritimai augančios ekonomikos kontekste“, – žurnalistams sakė ministras.

L. Kukuraičio teigimu, įprastai kuo labiau ekonomika auga, tuo labiau didėja ir santykinis skurdas bei nelygybė, nes vertę iš šio augimo susirenka turtingesnės gyventojų grupės.

Pasak jo, Europos Sąjungoje vidutinė pajamų nelygybė siekia mažiau nei 5 procentus.

Skaičiuojama, kad 2019 metų pajamų nelygybė Lietuvoje siekė 6,2 proc., 2015-2018 metais ji viršijo 7 proc., tuo metu žemiausias rodiklis buvo 2012 metais – 5,3 procento.

Santykinis skurdas 2019 metais Lietuvoje siekė 20,6 proc. – žemiau skurdo rizikos lygio gyveno apie 576 tūkst. žmonių. L. Kukuraitis sako, jog šiemet santykinis skurdas mažės iki maždaug 18 procentų.

Pasak ministro, absoliutaus skurdo rodiklis 2018 metais siekė 7,7 proc., o 2020 metais jis turėtų sumažėti iki 5 procentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kada skaiciuojama procentais ....

ne toks klaikus vaizdelis gaunasi , uz kiekvieno procentelio simtu ir tukstanciu zmoniu gyvenimas , likimas , sveikata.....vieni voge ,plese , prichvatizavo , suko aferas ,mulkino ir zude---dabar jie nauji lietuviai bajorai, profesoriai, verslininkai ir prezidentai ir seimunai ....kiti kurie saziningi buvo patrijotai , tevynes vaiku ir tautos myletojai gerbejai --liko prie suskilusios geldos , arba evakuavosi y svetimas salis kad nenudegradetu , isaugotu savo vaikus ir nepastiptu is bado.

Specialistas

Reikia apkarpyti pavaduotojams - patarejams atlyginimus, nes atlygimai kaip vadovo biudzetinese organizcijose. Skyriuose vadovai gauna taipogi labai gerai, nes nuo specialistu zenkliai skiriasi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS