Ministrė: tikiuosi, kad kompensavimo priemonė verslui dėl darbuotojų testavimo pasiteisins | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ: TIKIUOSI, KAD KOMPENSAVIMO PRIEMONĖ VERSLUI DĖL DARBUOTOJŲ TESTAVIMO PASITEISINS

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad tikisi, jog kompensavimo priemonė verslui dėl darbuotojų testavimo pasiteisins, ir akcentuoja, jog testavimo apimčių didinimas leis greičiau išeiti iš griežto karantino režimo.

„Šiuo atveju verslas gali sudaryti sutartį su gydymo įstaiga, kuri turi teisę vykdyti greituosius testus ir vėliau gauti kompensaciją. Suprantu, kad paprasčiausia būtų, jog kažkas ateitų į įmonę ir visus pratestuotų, ir mes tai pamirštume, tačiau tai yra valstybės pinigai – 30 mln. eurų, nemaži valstybės biudžetui, kuriuos mokesčių mokėtojai sunešė, tai dėl to jie taip administruojami. Tai yra visiškai nauja priemonė, Lietuva to anksčiau nėra dariusi, ir aš tikiuosi, kad ji pasiteisins, yra kas jau naudojasi“, – LRT radijui antradienį sakė A. Armonaitė.

Ministrė akcentavo, kad testavimo apimčių didinimas leis greičiau išeiti iš griežto karantino.

Mes neturime kitos išeities.

„Mes neturime kitos išeities. Mes arba testuojamės ir kontroliuojame virusą, ir laisviname karantiną, arba tiesiog piktinamės. Tai aš kviečiu ir žinau, kad yra daugybė, ko gero, dauguma verslų, kurie nori grįžti į veiklą, jie testuojasi, testuosis, ir jie testavosi. Žinoma, galbūt yra informacijos trūkumas, kodėl tai yra svarbu, bet tam mes ir kalbame, kad testavimas ir testavimo apimčių didinimas leistų mums greičiau išeiti iš šito griežto karantino režimo, nuo kurio, manau, visi pavargome“, – sakė A. Armonaitė.

Kompensacijas už darbuotojų testavimą galės gauti smulkusis ir vidutinis verslas, įskaitant dirbančiuosius savarankiškai, jei jų veikla buvo apribota antrojo karantino metu. Įmonės per pastaruosius dvejus metus turi būti nepasiekusios 200 tūkst. eurų valstybės pagalbos kartelės.

Tam, kad galėtų pretenduoti į kompensaciją, smulkusis ir vidutinis verslas turi sudaryti sutartį su asmens sveikatos priežiūros įstaiga, turinčia teisę atlikti tokius testus.

Kompensacijos bus skiriamos už nuo 2021 metų vasario 23 dienos iki 2021 metų gegužės 31 dienos patirtas tyrimų išlaidas. Dėl kompensacijų verslas kovo mėnesio pabaigoje, kai bus baigta programuoti reikiama informacinė sistema, turės kreiptis į „Invegą“: užpildyti paraišką ir pateikti reikiamus dokumentus. Taip pat reikės pateikti tyrimų išlaidas pagrindžiančius dokumentus, kuriuose būtų nurodytas atliktų tyrimų skaičius ir kaina.

Darbuotojų testavimo kompensacijoms skiriama 30 mln. eurų. Pasak ministerijos, už šias lėšas bus galima testuoti apie 100 tūkst. darbuotojų, o vienas žmogus per tris mėnesius galėtų būti patikrintas iki 12 kartų.

Bus kompensuojama po 12 eurų už vieną greitąjį serologinį antikūnų tyrimą ir už greitąjį antigeno testą.                       

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

anonimas

islindo pilipe is kanapiu trizna

Liberalų požiūris į lietuvius

Jei esi lietuvis ir nesi gėjas, apie jokia kompensaciją nė nesvajok.

P.S

Vokietijoje pradeda dalinti visuomenei greituosius testus ,kur gali žmogus pats pasidaryti ,ir jie visai nemokami ,jų turėsi ,kiek tik reiks o ne po vieną...Koks pensinikas ,gaudamas LT pensiją ,gali testuotis?Apie tai neklabama,Gerovės valstybėse gyvenimo įkainiai pritaikomi prie mažiausias pajamas gaunačių ,o LT -kainas nulepmia tie ,kurie semia saujom nelegalias pajamas .Juodi pinigai plaukioja milijonais ,kaip matėte,Usonio klinikoje puse mln.Stalčiuje ,kaip dienpinigiai ,tas pats visur-odontologai ,privačios klinikos ,niekas neima banko kortelių Ne gavimas didelių pinigų apsprendžia gerovės valstybę ,o normalios proporcijos .Kaip jaustis ir gyventi žmogui ,jeigu bauda už kaukės užmiršimą viso mėn ,pajamos ?valdžios LT nėra i ir nebuvo ir nebus ,tai Davoso tarnai .Gerovės valstybė turi būti kuriama pagal keliautojų ,ar gamtos (paukščių ,skrendančių į pietus rudenį) principą---silpniiausi statomi į priekį ,ir o stipriausi į galą ,ir tada galima eiti ,ar skristi visiems .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS