Ne Lietuva, o Švedija šiemet bus mažiausią ekonomikos nuosmukį ES patyrusi šalis? | KaunoDiena.lt

NE LIETUVA, O ŠVEDIJA ŠIEMET BUS MAŽIAUSIĄ EKONOMIKOS NUOSMUKĮ ES PATYRUSI ŠALIS?

  • 1

„Luminor“ vyriausiojo ekonomisto Žygimanto Maurico teigimo, tikėtina, kad antrasis visuotinis karantinas lems tai, jog ne Lietuva, o Švedija šiemet bus mažiausią ekonomikos nuosmukį Europos Sąjungoje patyrusi šalis.

„Lietuva, kuri net savaitgaliais svarsto įvesti dar daugiau skubotų ir nepagrįstų draudimų, jau šią savaitę, tikėtina, pagal COVID-19 atvejų vienam gyventojui skaičių aplenks Švediją, kuri niekada nebuvo įvedusi, nėra įvedusi ir neplanuoja įvesti visuotinio karantino“, – feisbuke teigia Ž. Mauricas.

„Antrasis visuotinis karantinas, tikėtina, lems ir tai, kad Lietuva šiais metais užleis mažiausią ekonomikos nuosmukį patyrusios Europos Sąjungos šalies titulą Švedijai. Maža to, sustabdyta ekonomika lems tai, kad Lietuvos deficitas ir valdžios sektoriaus skola 2021 ir 2022 metais bus žymiai didesni nei Švedijos“, – priduria ekonomistas.

Pasak Ž. Maurico, Lietuvos skola, tikėtina, išaugs nuo 36 proc. nuo BVP 2019 metais iki maždaug 55 proc. 2021 metais, o Švedijos atitinkamai nuo 35 proc. iki maždaug 40 proc. nuo BVP.

Lietuvoje karantino režimas galioja nuo lapkričio 7 iki gruodžio 17 dienos. Šią savaitę Vyriausybė ketina svarstyti griežtesnius ribojimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mąstytojas

prisekė gražių pasakėlių kaip čia šaunu, bet realybė vėl viską sugriovė. eilinįkart... kokia bus kita bankerių ir valdžiagyvių fantaziją apie šitą šalį, medaus upėmis, meduolių krantais?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS