Nepersirašiusiems sutarčių elektra gali gerokai brangti: pasidalijo naudingais patarimais | KaunoDiena.lt

NEPERSIRAŠIUSIEMS SUTARČIŲ ELEKTRA GALI GEROKAI BRANGTI: PASIDALIJO NAUDINGAIS PATARIMAIS

  • 18

Žmonės, pasirašę sutartis su nepriklausomais elektros tiekėjais, raginami jas atidžiai peržiūrėti, kol dar yra laiko palyginti kainas ir priimti geriausią sprendimą. Nuo liepos Vyriausybė elektros nebekompensuos. LNK reportaže patarimais dalijosi ESO atstovė Rasa Juodkienė.

 – Kodėl žmonės yra raginami peržiūrėti sutartis?

– Pastaruoju metu kainos rinkoje smarkiai krito. Nors Vyriausybė panaikino kompensacijas – kainos yra žemesnės nei buvo numatoma kompensuoti, – siūlome peržiūrėti sutartis ir pasitikrinti tarifus. Sutartis reikėtų skaityti labai atidžiai ne tik dėl tarifų, bet ir dėl visų kitų sąlygų, taip pat numatyti netesybas ir nuspręsti, kur tos kainos yra geriausios.

– Kiek žmonių dar yra nepasirinkę nepriklausomo elektros tiekėjo ir yra su garantiniu elektros tiekimu?

– Šiuo metu garantiniame tiekime yra šiek tiek daugiau nei 43 tūkst. vartotojų, tačiau tas skaičius kiekvieną mėnesį mažėja.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kokia elektros kaina numatoma tiems žmonės, kurie turi garantinį elektros tiekimą?

 – Kiekvieną mėnesį ta kaina keičiasi pagal numatytą formulę – yra imama vidutinė mėnesio kaina ir dauginama iš numatyto koeficiento. Kokia bus liepos mėnesio kaina, mes dar nežinome, bus aišku tik birželio pabaigoje. 

– Iki kada tiems 43 tūkst. žmonių reikėtų pasirašyti sutartis su nepriklausomais tiekėjais?

– Iki priešpaskutinės mėnesio dienos reikia pasirašyti sutartis, tačiau kiekvienas tiekėjas turi savo numatytą procedūrą, tad nuo kada ta sutartis įsigalios ir kokios tos tikslios pasirašymo sąlygos – reikėtų tikrintis su kiekvienu tiekėju atskirai.

– Jeigu kompensacijos yra panaikinamos nuo liepos, tai iki šio mėnesio geriausia būtų pasirašyti ir tas sutartis?

 – Na, mes negalime primygtinai rekomenduoti pasirašyti iki liepos, tačiau labai raginame atidžiai pasižiūrėti sutartis ir manome, kad tikrai dar yra laiko palyginti visus pasiūlymus ir priimti geriausią sprendimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

pabegt is po elektriku aferistu

sutarciu ir abonementu neimanoma....a juk galymybe tai yra. ismanus skaikliukai ant tiek ismanus ka gudresni uz tuos kompus kur nassa i menuli leido...a juolab kad ir sim korteles yra viduje...a juk sunku musu bibiloidam aferiugoms elektrikams prijung vis tai prie banko...tiesiog neimanoma misjia... sunaudojai 2kw ir s taves atskaiciavo uz du... baigesi pinigeliai korteleje ir tave atjungia... as nesneku apie tai kad elektros galima kaip sieno, malku , dizelio i prieki nusipirkt , sumoki uz 1000kw ir naudojies.... bet nusu elektrikams smegenu ner jie gi debila reketyra... a paskuj stebisi kodel is lietuvos gyventojai bega, kodel skamdinas kodel masinomis girti uzsimusineja - 1 vietoj elektrikai jobani kalti

Anonimas

bus per brangu ir as tiesiog nebesinaudosiu....kirvuku skaikliukuj zax... ir vsio...ir skambinu kad elektra dingo... a jeigu skaikliuko ner... tai ir abonementu ner... saules kolektorius pasistatau baterijas ir dizelini generatoriu.... baltarusisko dyz uzsiperku visai ziemai a jus galvokit....ir skubiai a tai gausit toliau tik 1 lanzbergo suda rukykit...

Blin

O kokią sutartį reikia pasirašyti, kad man skaitiklį atgal į namą grąžintų? Kai iškėlė į gatvę nesiklausę, tai ne tik bet kokiu oru reik valkiotis rodmenų tikrint, bet ir už dvidešimt metrų nuo namo iki skaitiklio elektros tiekėjai neatsako, jei kas vagia elektrą - mano problema! Dar laimė, kad pavyko šiaip taip išsiryškint, kai iškeltas į gatvę "modernus" skaitiklis pradėjo kilovatvalandes tūkstančiais per parą sukt...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS