Neteisėtos žvejybos įrankių pažeidėjai neatgauna – jie perduodami atliekų tvarkytojams | KaunoDiena.lt

NETEISĖTOS ŽVEJYBOS ĮRANKIŲ PAŽEIDĖJAI NEATGAUNA – JIE PERDUODAMI ATLIEKŲ TVARKYTOJAMS

Apibendrindamas akcijos „Lašiša 2020“ rezultatus, Aplinkos apsaugos departamentas antradienį Vilniuje ir Klaipėdoje parodė, kas nutinka konfiskuotiems įrankiams. Jų pažeidėjai neatgauna. Nekokybiški, menkaverčiai ar uždrausti naudoti daiktai apdorojami ir jau kaip atliekos perduodami atliekų tvarkytojams. O turtą, kurį dar galima realizuoti, perima Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

„Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijų pareigūnai iš pažeidėjų paima daugybę įvairių neteisėtų įrankių: tinklų, bučių, povandeninių šautuvų, kilpų, spąstų, žeberklų ir kt. Nuolatos pabrėžiu – aplinkosaugos srityje ypač svarbu principingumas ir skaidrumas. Tad, kadangi visuomenei kyla klausimų, nusprendėme ir parodyti, ką su padarome su šiais įrankiais, ir paaiškinti, kam atitenka priemonės, kurias dar galima realizuoti“, – sakė departamento direktorė Olga Vėbrienė.

Departamentas atkreipia dėmesį, kad konfiskuotų neteisėtų pažeidimo padarymo įrankių pažeidėjai neatgauna.

Konfiskuotą turtą, kurį dar galima realizuoti (pavyzdžiui, geras valtis), perima, įvertina ir realizuoja Valstybinė mokesčių inspekcija, o gautos pajamos eina į valstybės biudžetą, sakoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime.

Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Tie įrankiai ir daiktai, kurių VMI neperima, perduodami atliekų tvarkytojams. Tai daiktai, kurių naudojimas ir apyvarta uždrausta (pvz., tinklai, kilpos, spąstai). Taip pat tai būna nekokybiški, menkaverčiai ar sugadinti daiktai.

„Perduodami tokius daiktus atliekų tvarkytojams, stengiamės ir patys juos apdoroti: kad net ir labai norint žeberklo nebebūtų galima panaudoti kaip žeberklo, tinklas nebebūtų tinkamas jokiai žvejybai“, – patikino Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos viršininkas Sigitas Mikėnas.

Kaip pabrėžia Aplinkos apsaugos departamentas, kiekvienas paimtas ir teisėtas, ir neteisėtas įrankis užregistruojamas departamento vidiniame žurnale, saugomas taip, kad nebūtų prieinamas pašaliniams, ir perduodamas VMI arba atliekų tvarkytojams.

GALERIJA

  • Neteisėtos žvejybos įrankių pažeidėjai neatgauna – jie perduodami atliekų tvarkytojams
Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS