Netinkamai laikyti galvijai paimti iš ūkininko | KaunoDiena.lt

NETINKAMAI LAIKYTI GALVIJAI PAIMTI IŠ ŪKININKO

  • 0

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad iš Igliškėlių kaimo (Marijampolės sav.) ūkinių gyvūnų laikytojo paimta 15 galvijų, jie saugiai pervežti ir tinkamai įkurdinti naujoje laikymo vietoje. Galvijus ūkininkas kankino ir žiauriai elgėsi jų nešerdamas, negirdydamas ir laikydamas netinkamomis sąlygomis. Šiuo metu galvijai laikomi tinkamoje aplinkoje, sočiai pašerti ir pagirdyti.

Šis Igliškėlių kaimo ūkis buvo įtrauktas į padidintos rizikos subjektų sąrašą ir todėl tikrinamas dažniau. Po Marijampolės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (Marijampolės VMVT) inspektorių kartu su savivaldybės administracijos atstove atlikto neplaninio šio ūkio patikrinimo, buvo priimtas sprendimas kreiptis į teismą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Marijampolės apylinkės teismo posėdis numatytas 2019 m. kovo 18 d., todėl iki teismo sprendimo nuspręsta galvijus laikinai priglausti VšĮ gyvūnų globos namuose „Mindraja“. Marijampolės savivaldybės administracija su minėtais gyvūnų globėjais pasirašė sutartį dėl laikinos 15 galvijų priežiūros.

„Ėmėmės griežčiausių priemonių, nes situacija buvo kritinė, galvijus reikėjo gelbėti. Marijampolės VMVT šį ūkininką ne kartą įspėjo ir baudė už grubius pažeidimus ir galvijų nepriežiūrą, tačiau žmogus nesugebėjo įvykdyti inspektorių nurodymų ir pagerinti gyvūnų laikymo sąlygų. Išvežant galvijus, savininkas neprieštaravo, kad jie būtų paimti, padėjo suginti juos į transporto priemones“, – komentavo VMVT Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus patarėjas, veterinarijos gydytojas Giedrius Blekaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS