„Ober-Haus“: didmiesčiuose butų kainų augimas spartėja | KaunoDiena.lt

„OBER-HAUS“: DIDMIESČIUOSE BUTŲ KAINŲ AUGIMAS SPARTĖJA

Parduodamų butų kainos penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose kovo mėnesį, palyginti su vasariu, padidėjo 0,8 procento. Vasarį buvo užfiksuotas 0,7 proc. kainų augimas, skelbia nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė "Ober-Haus".

Butų kainų augimas kovą buvo fiksuojamas visuose Lietuvos didmiesčiuose antrą mėnesį iš eilės, o per metus bendras butų kainų lygis šalies didmiesčiuose padidėjo 2,9 proc., teigiama "Ober-Haus" pranešime.

"Jau nuo praėjusių metų pradžios būstas Vilniuje nuosekliai susigrąžina krizės metu prarastą vertę. Tuo tarpu kituose šalies didmiesčiuose kainų augimas dar tik prasideda. Dabartinės rinkos dalyvių nuotaikos ir bendra šalies ekonominė situacija leidžia prognozuoti panašias būsto kainų tendencijas šiais metais", - pranešime sakė "Ober-Haus" Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis.

Vilniuje butų kainos per mėnesį vidutiniškai padidėjo 1,2 proc. iki 4320 litų už kvadratinį metrą. Per metus butų kainos sostinėje išaugo 5,1 proc., o nuo pastarojo žemiausio kainų lygio, kuris buvo pasiektas 2010-ųjų gegužę, jos yra išaugusios 8,4 procento.

Šiauliuose butų kainos per mėnesį padidėjo 0,4 proc. iki 1932 litų už kvadratinį metrą, Panevėžyje - taip pat 0,4 proc. iki 1806 litų už kvadratinį metrą, Klaipėdoje - 0,3 proc. iki 3354 litų už kvadratinį metrą, Kaune - 0,2 proc. iki 3222 litų už kvadratinį metrą.

Teigiamas metinis butų kainų pokytis fiksuojamas Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje - atitinkamai 2,4 proc., 1,6 proc. ir 1,4 procento. Tuo tarpu Kaune šis rodiklis išlieka neigiamas ir sudaro minus 1 procentą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS