Opozicija dukart neleido „valstiečiams“ pateikti automobilių taršos ir NT mokesčių | KaunoDiena.lt

OPOZICIJA DUKART NELEIDO „VALSTIEČIAMS“ PATEIKTI AUTOMOBILIŲ TARŠOS IR NT MOKESČIŲ

Seimo „valstiečiams“ ketvirtadienį du kartus nepavyko pristatyti siūlymų dėl naujo automobilių taršos mokesčio ir gyventojų nekilnojamojo turto (NT) didesnio apmokestinimo nuo 2020 metų.

Valdančiųjų planus sugriovė opozicija, vieną kartą pertraukos dėl šių klausimų paprašiusi dieną, o kitą – vakare, plenarinio posėdžio pabaigoje.

Konservatoriai ir liberalai aiškino, kad automobilių taršos ir NT mokesčių pristatyti Seimui negalima, nes jie jau ryte buvo nukelti į kitą posėdį, o be to jau pasibaigęs plenariniam posėdžiui skirtas laikas.

Valdančiųjų neįtikino konservatorius Edmundas Pupinis, pabrėžęs, kad negalima keisti ryte Seimo patvirtintos darbotvarkės, kurią sudarė opozicija.

„Klausimai į opozicijos darbotvarkę nebuvo įtraukti, kuo remiantis čia pradedate tvarkyti darbotvarkę, kuri patvirtinta iš ryto?“, – klausė jis.

Liberalo Simono Gentvilo aiškinimu, žinodami, kad projektai bus pristatomi iš naujo ketvirtadienį, per opozicijos darbotvarkę, į kurią paprastai kiti klausimai neįtraukiami, parlamentarai nebūtų išsivaikščioję.   

Seimo etikos sargų vadovas konservatorius Antanas Matulas pagrasino, kad „valstiečių“ bandymas į opozicinę darbotvarkę įrašyti valdančiųjų siūlomus klausimus bus svarstomas Etikos ir procedūrų komisijoje. 

„Negalima įtraukti ir prašau neeksperimentuoti. (...) Prezidentas net jau yra vetavęs Seimo priimtus projektus dėl procedūrinių pažeidimų“, – įspėjo jis. 

Valdantiesiems pritarus posėdžio pratęsimui, buvo nutarta atidėtų klausimų į darbotvarkę vis tik negrąžinti.

„Valstiečiai“ siūlo sumažinti gyventojų nekomercinio NT neapmokestinamąjį dydį nuo dabar teisės aktuose įtvirtintos 220 tūkst. eurų iki 150 tūkst. eurų ribos, o šeimoms, auginančioms tris ir daugiau vaikų arba neįgalų vaiką – 200 tūkst. eurų vietoj dabar esančios 286 tūkst. eurų ribos.

Minimalus NT mokestis būtų didinamas nuo 0,3 proc. iki 0,5 proc.

Automobilių taršos mokestį siūloma mokėti tik pirmą kartą Lietuvoje registruojant mašiną. Keičiantis jau įregistruoto automobilio savininkui, mokestis nebūtų imamas. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kai tik pamatau

antraštę ,, seimo opozicija,, tai iš karto pagalvoju ,, vėl kiršins Lietuvą ,, .

NA NA

suprantama kad landsberginių gauja trukdo valstiečiams priimti žmonėms reikalingus įstatymus ,valstiečiai nori ,kad mažiau nukentėtu mažiau pajamų turintys žmonės ,o landsberginiai daro viską ,kad žmonėms būtu blogiau ir iššauktu nepasitenkinimą valstiečiams ,,,sėkmės žmonėms stebėti ,kas vyksta Lietuvoje ,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS