Panevėžyje planuojama keisti automobilių stovėjimo mokestį, centre jis augtų dvigubai | KaunoDiena.lt

PANEVĖŽYJE PLANUOJAMA KEISTI AUTOMOBILIŲ STOVĖJIMO MOKESTĮ, CENTRE JIS AUGTŲ DVIGUBAI

  • 2

Panevėžyje nuo kovo planuojama įvesti dvi automobilių stovėjimo rinkliavos zonas, centrinėje miesto dalyje automobilį statyti kainuotų dvigubai brangiau.

Kaip pranešė savivaldybė, parkavimo vietos mieste būtų suskirstytos į dvi zonas – raudoną ir žalią, daugėtų mokamų transporto priemonių stovėjimo vietų.

Raudonojoje zonoje automobilio stovėjimas valandai kainuotų 60 centų, žaliojoje zonoje stovėjimo kaina liktų tokia, kaip iki šiol – 30 centų valandai. Kiekvienos papildomos 20 minučių žaliojoje zonoje ir papildomos 10 minučių raudonojoje zonoje kainuotų po 10 centų.

Iki šiol valanda mokamose stovėjimo vietose kainavo 30 centų.

Rinkliavos dydžius savivaldybės tarybą planuoja svarstyti kitą savaitę.

Savivaldybės Administracijos direktorius Tomas Jukna pabrėžia, kad net ir padidinus mokestį jis išliks vienas mažiausių šalyje.

Jis tvirtina, kad taip siekiama spręsti problemą, kai atvykę į centrinę miesto dalį ar gydymo įstaigą gyventojai sunkiai randa kur pastatyti automobilį.

„Remdamiesi pasauline gerąja praktika, tikimės, kad pokyčiai sureguliuotų transporto srautus, užtikrintų galimybę žmonėms rasti laisvų vietų pasistatyti automobilį, sudarytų galimybes investuoti į naujų parkavimo vietų projektavimą ir įrengimą“, – pranešime sako T. Jukna.

Rinkliavą kaip ir iki šiol bus galima mokėti parkomatuose ar mobiliąja programėle.

Šiuo metu Panevėžyje įrengti 45 parkomatai, apmokestinta 1200 automobilių stovėjimo vietų.

Vilniuje ir Klaipėdoje yra keturios parkavimo zonos, Kaune – penkios, Šiauliuose – trys.

Visuose didmiesčiuose pigiausioje zonoje valandai pastatyti automobilį kainuoja 30 euro centų.

Brangiausioje zonoje didžiausią sumą už valandą tenka sumokėti Vilniuje – 2,5 euro, Kaune – 2 eurus, Klaipėdoje – 1,5 euro, Šiauliuose – 90 centų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

seniai laikas

kelti kainas, kiek dar čia taip pigiai bus. Matot kiek žmonės pinigų turi, namai,butai nuomai, santaupos.

Apmokestinti

stovejima prie ligoniniu - genocidas! Jau nekalbant,kad tai neteiseta isviso! Jokia infrastruktura uz tai naudotis nesuteikiama,jokia paslauga neatliekama!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS