Pareigūnų akiratyje – prekybos centrai: tikrina, kaip reguliuojami pirkėjų srautai | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNŲ AKIRATYJE – PREKYBOS CENTRAI: TIKRINA, KAIP REGULIUOJAMI PIRKĖJŲ SRAUTAI

  • 3

Lietuvai tęsiant kovą su koronaviruso protrūkiu, šį savaitgalį ir ateinančią savaitę stiprinama kontrolė prekybos centruose.

Nereguliuojantys pirkėjų srautų prekybininkai sulauks griežtų sankcijų, šeštadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Atsižvelgdami į šalyje sugriežtintas karantino sąlygas inspektoriai tikrina, kaip, likus kelioms dienoms iki švenčių, maisto parduotuvės užtikrina privalomų reikalavimų įgyvendinimą.

Inspektoriai vertina, ar parduotuvėse suteikiamas 15 kvadratinių metrų prekybos plotas vienam lankytojui, ar ribojami pirkėjų srautai, ar yra įleidžiami tik pirkėjai, dėvintys kaukes, ir vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas asmuo.

Šiuo metu esminiai nustatomi pažeidimai maistu prekiaujančiose parduotuvėse – nereguliuojami pirkėjų srautai.

Taip pat tikrinama, ar parduotuvėse sudaromos galimybės pakankamai pirkėjų ir pačių darbuotojų rankų higienai bei dezinfekcijai.

VMVT inspektoriai per šias iki švenčių likusias dienas planuoja patikrinti daugumą didžiųjų Lietuvos prekybos centrų ir kitas maisto prekių parduotuves šalyje.

„Šiuo metu esminiai nustatomi pažeidimai maistu prekiaujančiose parduotuvėse – nereguliuojami pirkėjų srautai, kurie ypač didžiuosiuose prekybos centruose išlieka labai dideli ir tik inspektorių kontrolės metu imamasi aktyvių ir tinkamų veiksmų susidarantiems srautams reguliuoti“, – teigiama pranešime.

Kontrolę atliekančių pareigūnų teigimu, nors Vyriausybės nutarime rekomenduojama užtikrinti parduotuvėse pakankamą dirbančių kasų skaičių, kad eilėse netektų laukti daugiau nei penkiems pirkėjams, tačiau tai užtikrinama ne visur.

Nepaisoma ir rekomendacijų parduotuvėse lankytis vienam asmeniui iš vieno namų ūkio, nemažai pirkėjų atvyksta apsipirkti su mažamečiais šeimos nariais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Laikykimės karantino taisyklių

...kad nėra to susigrūdimo,kiek teko lankytis Klaipėdoje Akropolio MAX,Lietuvos pašte,-tai,kad normalu.

Gydytoja,

kokia tu gydytoja? Rašai su klaidomis - "rezikuoti". Pasigydyk pati ... protą.

Gydytoja

Teko po darbo apsipirkinėti viename tinkle tai vaizdas pribloškė,dirba darbuotojai žmonių apsuptį,atstumas 10-20 cm .Kur žiūri parduotuvių vadovai kad leidžia savo darbuotojams taip rezikuoti.Rūpi tik pelnas,bet ne žmonių sveikata.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS