Pasirašyta sutartis su EK dėl 1,55 mlrd. eurų RRF paskolų ir 200 mln. eurų dotacijų | KaunoDiena.lt

PASIRAŠYTA SUTARTIS SU EK DĖL 1,55 MLRD. EURŲ RRF PASKOLŲ IR 200 MLN. EURŲ DOTACIJŲ

  • 3

Finansų ministrė Gintarė Skaistė penktadienį pasirašė sutartį su Europos Komisija (EK) dėl „Naujos kartos Lietuva“ plano papildymo – jis  lapkričio pradžioje buvo patvirtintas Ekonomikos ir finansų reikalų taryboje Briuselyje, pranešė ministerija.

„Naujos priemonės ne tik sustiprins mūsų energetinį savarankiškumą, bet ir prisidės prie Lietuvos verslo konkurencingumo“, – pranešime sakė ministrė.

Papildytame plane – 1,75 mlrd. eurų naujų investicijų iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano (RRF). Pasak G. Skaistės, 1 mlrd. eurų skiriama paskoloms bei kitoms finansinėms priemonėms verslui ir papildomi daugiau nei 550 mln. eurų – elektros iš atsinaujinančių energijos išteklių gamybai.

Dar 198,4 mln. eurų yra subsidija, suteikiama iš „RepowerEU“ iniciatyvos.

Vyriausybė spalio 30-ąją po aštrių diskusijų pritarė su EK suderintam atnaujintam planui, nepaisant su Briuseliu išsiskyrusių nuomonių dėl mokesčių reformos terminų atidėjimo – Komisija neatsižvelgė į Vyriausybės prašymą iki 2025 metų pradžios atidėti šiuos terminus.

Su plano įsipareigojimų vykdymu susijęs RRF lėšų gavimas.

Teigiama, jog dėl naujų investicijų 2023-2027 metais sparčiau augs realus bendrasis vidaus produktas (BVP) – vidutiniškai po 0,97 proc., arba po 492,5 mln. eurų per metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

D.

Kelios kartos Lietuvos piliečių turės mokėti šitos valdžios skolas skoleles ?! Bent jau būtų lėšos panaudotos pagal paskirtį, o dabar pinigai "ištaškomi" nežinia kokiems labai abejotiniems "projektams" ir pirkiniams arba "subyra" nemaža dalis į "valstybės veikėjų" ar jų giminaičių ir proteguojamų "draugų" kišenes... Gal jau nustokit piktnaudžiauti valdžia ?

Anonimas

ar cia Meniu Vagim toks ? kad jau pradetu ruostis ?

jo

po manes kad ir tvanas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS