Paskutinė diena be galimybių paso: žmonės nujaučia – laukia chaosas | KaunoDiena.lt

PASKUTINĖ DIENA BE GALIMYBIŲ PASO: ŽMONĖS NUJAUČIA – LAUKIA CHAOSAS

  • 28

Sekmadienis, rugsėjo 12-oji, – paskutinė diena, kai į prekybos centrus galima pakliūti be galimybių paso. Pirkėjų daug, o vežimai – pilni, praneša LNK žinios.

„Batų, kosmetikos, kurios ne visur nusipirksi“, – sakė į prekybos centrą užsukusi žurnalistų kalbinta moteris. 

Ji teigė, kad šeštadienis ir sekmadienis jai buvo apsipirkimo dienos. „O rytoj jau – karantinas“, – nusijuokė pašnekovė.

Kai kurie pirkėjai sakė galimybių pasus turintys, tačiau atėjo rugsėjo 12 dieną, kad išvengtų rytojaus apsipirkimo. Žmonės nujaučia – laukia chaosas. „Galimybių pasus mes turime, bet galvojame, kad gali būti problemų prie įėjimo – gal reikės ilgai laukti, tai apsipirkti nusprendėme šiandien, bet žmonių – ne ką mažiau“, – samprotavo kita moteris.

Galimybių paso reikės tose parduotuvėse, kur prekybos plotas viršija 1500 kv. m. „Esame tam pasiruošę, esame numatę papildomus resursus. Tiek fizinius resursus – apsaugos darbuotojus, tiek technines priemones, ir tikimės, kad dokumentų patikra prie įėjimo į prekybos centrus vyks sklandžiai ir efektyviai – eilės nesusidarys, žinoma, jeigu susidarytų, tai lankytojų prašome supratingumo ir kantrybės“, – sakė „Akropolis Group“ komunikacijos vadovas Dominykas Mertinas.

Prie kiekvieno įėjimo pasitiks darbuotojai, kurie patikrins – galite užeiti ar ne. Pavyzdžiui, prekybos centras „Ozas“ tokių įėjimų turi net keturiolika. Vadinasi, tiek reikia ir papildomų darbuotojų.

„Kai kuriuos mažiau lankomus įėjimus mes uždarysime. Tiesiog šią minutę nerandame tiek darbuotojų“, – pasakojo „Ozo“ valdytoja Ina Augulienė. Tikrinant reikės pateikti arba galimybių pasą, arba kitus dokumentus, patvirtinančius, kad nesate užsikrėtę ar turite imunitetą. Pavyzdžiui, atlikus PGR tyrimą, kurio rezultatas galios 48 val. 

Žmonės tokius reikalavimus vertina skirtingai, tačiau yra kategoriškų, kurie sako, kad taip pažeidžiama Konstitucija.

Yra pasas ir yra tapatybės kortelė, o galimybių paso Konstitucijoje nėra.

„Graudu, gal to ir nereikėtų, bet yra kaip yra“, „Nepritariu, tačiau toks gyvenimas, tai yra apsunkinimas žmonėms“, „Yra pasas ir yra tapatybės kortelė, o galimybių paso Konstitucijoje nėra“, „Na, kaip nors – vyrai ir moterys, laikykimės“, – kalbėjo sutikti pirkėjai.

Taip pay naujovės palies ir tvarką dėl kaukių. „Keičiasi nuostata dėlkaukių dėvėjimo. Iki šiol kaukių dėvėjimas buvo privalomas prekybos centre, tačiau nuo rugsėjo 13 dienos jis tampa griežtai rekomenduojamu. Aišku, mes skatiname klientus ir toliau dėvėti kaukes“, – aiškino „Akropolis Group“ komunikacijos vadovas.

O kol kas, kol kaukės prekybos centruose privalomos, vis dėlto, pirkėjai jau atsipalaidavę – vos per keletą minučių tenka sudrausminti net kelis. Nauja tvarka dėl galimybių pasų prekybos centruose veikiantiems nuomininkams išimčių nenumato.

„Į visas parduotuves, vaistines, optikas, Lietuvos pašto skyrių visi turės patekti su galimybių pasais. Išimčių prekybos ir pramogų centruose taikoma nebus“, – sakė „Ozo“ valdytoja.

Daugiausia pasipiktinimo kyla dėl vaistinių. „Į vaisrines prekybos centruose nuo pirmadienio žmonės patekti negalės, kadangi bus reikalaujami galimybių pasai. Žmonės galės patekti tik į tas vaistines, kurios turi atskirą įėjimą iš lauko. Mūsų nuomone, šis sprendimas yra neteisingas“, – sakė „Camelia“ vaistininkas Arnas Janušauskas.

Paskutinėmis dienomis vaistinėse fiksuojamas klientų antplūdis. Yra ir tų, kurie paskutinę dieną prašo atspausdinti galimybių pasą. „Tikrai matome didesnį srautą visą šį savaitgalį – ypač didesniuose prekybos centruose. Ir tikrai matome padidėjusį srautą žmonių, kurie vis dar ateina išsiimti galimybių pasų“, – teigė „Eurovaistinės“ vaistininkė Jovita Aleknienė.

Prie prekybos centrų įėjimų bus nurodytos artimiausios vaistinės, kurios turi įėjimą iš lauko, kur galima įeiti be galimybių paso. Nepaskiepytiems ar neturintiems imuniteto užsiveria grožio salonai, kurpyklos, teatrai bei uždarose erdvėse vykstantys renginiai. Tokie asmenys bus nepageidaujami ir kavinių, restoranų, barų viduje.

Tiesa, nuo primadienio neturint galimybių paso bus galima sėdėti lauko kavinėse, tačiau prie vieno stalo – ne daugiau kaip penkiems asmenims – išskyrus tos pačios šeimos narius.

Taip pat galimybių paso nereikės naudojantis viešuoju, vietiniu ir tarpmiestiniu transportu ar naudojantis pavežėjų paslaugomis.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Manau

Kad ta valdžia be smegenų,man reikia žiemai batų negaliu nusipirkti visur tie pasai reikalingi tai man vaikščioti basai.Žmogžudžiai daugiau niekas ta pidarų valdžia.Nerandu jiems ir tinkamo kitokio palyginimo.

taigi

> Neutralas. Gerbiamasis, pradėkite domėtis kas vyksta už konservatorių režimo valdomo tvartelio ribų, Izraelyje buvo paskiepyti visi galintys skiepytis, dabar ten milžiniškas sergamumas, neveikia tie skiepai, bet reikia sušvirkšti prievarta 16 milijonų dozių, nes pinigai jau sumokėti. p.s. dabar ateina kažkokia MIAU atmaina, kiek dar pasiryžęs badytis eksperimentiniu tirpalu?

tai

Chaoso nėra, normalūs žmonės tiesiog ignoruos triušių fermas, jau lapkričio pabaigoje tos fermos liepsnos covid gaisrais. Nebijok sveiko žmogaus, saugokis virusą platinančio triušio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS