Pigiausių produktų krepšelis rugpjūtį – 4,7 proc. pigesnis nei prieš metus | KaunoDiena.lt

PIGIAUSIŲ PRODUKTŲ KREPŠELIS RUGPJŪTĮ – 4,7 PROC. PIGESNIS NEI PRIEŠ METUS

  • 1

Pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis šalies parduotuvėse rugpjūtį buvo 2,72 euro (4,7 proc.) pigesnis nei tą patį mėnesį prieš metus, rodo kainų palyginimo portalo „Pricer.lt“ analizė.

Palyginti su 2021 metų liepa, krepšelis pabrango 0,62 euro (1 proc.).

Populiarių ir gerai žinomų produktų vidutinio krepšelio kaina rugpjūtį, palyginti su liepa, buvo 0,47  euro (1,1 proc.) didesnė, palyginti su praėjusių metų rugpjūčiu, – 1,01 euro (2,5 proc.) didesnė.

Reitinge su pigiausiu krepšeliu yra „Maxima“, krepšelio kainą sumažinęs 2,29 euro. Barbora.lt sumažino kainą 0,88 euro ir liko antroje vietoje. „Rimi“ padidino krepšelio kainą 0,88 euro ir nukrito į trečią vietą. e-Rimi sumažino kainą 0,08 euro ir irgi atsistojo į trečią vietą. „Iki“ padidino krepšelio kainą 2,46 euro ir yra ketvirtoje vietoje, „Norfa“ pakėlė kainą 2,72 euro ir nukrito į paskutinę vietą.

Iš Pricer.LT stebimų 52 prekių kainų brango 26, pigo 22 prekės.

Iš viso reikšmingai, dešimt procentų ir daugiau, brangsta 12 prekių iš 52 stebimų. Labiausiai brangusios prekės – juoda duona, pomidorai, arbata, silkė, pienas, aliejus, ryžiai.

Labiausiai, 10 proc. ir daugiau, pigusių prekių yra aštuonios. Labiausiai pinga – obuoliai, dešros, mėsos gaminiai, bananai, sviestas, kiaušiniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Prekė ta pati, tik etiketė kita.

Viskas brangsta, bet krepšelis pinga. Nu baikit juokus! - Nemanau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS