Politikai: Lietuva turi ginti savo rinką nuo naujoviškų produktų | KaunoDiena.lt

POLITIKAI: LIETUVA TURI GINTI SAVO RINKĄ NUO NAUJOVIŠKŲ PRODUKTŲ

  • 0

Netrukus maisto produktams, pagamintiems taikant nanotechnologijas, taip pat iš dumblių ar vabzdžių, patekti ant europiečių stalų gali būti gerokai paprasčiau, o dalis mūsų šalies politikų dėl to nuogąstauja ir mano, kad Lietuva turėtų ginti savo rinką nuo maisto, kurio poveikis sveikatai nėra ištirtas, rašo "Lietuvos žinios".

"Lietuvoje galime visiškai apsirūpinti tradiciniais maisto produktais. Tiek genetiškai modifikuoto maisto, tiek naujų technologijų įvedimas Lietuvoje turėtų būti draudžiamas", - įsitikinęs europarlamentaras Aplinkos, visuomenės sveikatos ir maisto saugos komiteto narys Valentinas Mazuronis.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto vicepirmininkas Antanas Matulas taip pat skeptiškai vertino Europos Sąjungos (ES) institucijose svarstomą projektą, pasal jo, nors kai kuriose srityse, pavyzdžiui, registruojant vaistus, yra bendra ES leidimų sistema, su maisto produktų licencijavimu esą reikia būti labai atsargiems.

"Lietuva visą laiką kiek įmanoma stengėsi apginti savo rinką nuo genetiškai modifikuotų, nanotechnologijų maisto produktų. Dabar svarstome įstatymo projektą, kuriuo siūloma ant produkto nurodyti, kad jis nėra moksliškai ištirtas", - pažymėjo A. Matulas, taip pat pridūręs, kad nežinoma, ar naujoviški maisto produktai tikrai yra saugūs, ar po kelerių metų nepaaiškės neigiamas jų poveikis sveikatai.

Jis sutinka, kad kaip ir sveikatos sistemoje, taip ir maisto saugos srityje ES turėtų palikti šalims narėms nemažą galimybę pačioms apsispręsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS