Premjeras: finansinių technologijų sektoriaus reguliavimas pakankamas | KaunoDiena.lt

PREMJERAS: FINANSINIŲ TECHNOLOGIJŲ SEKTORIAUS REGULIAVIMAS PAKANKAMAS

  • 0

Finansinių technologijų (fintech) sektoriaus priežiūra Lietuvoje yra pakankama, tačiau svarbu, kad institucijos tinkamai laikytųsi įstatymų, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Reguliavimas yra pakankamas, svarbu, kad mūsų institucijos gebėtų atlikti tai, kas yra numatyta mūsų įstatymuose. Mes gi turime pakankamai daug filtrų, kalbant apie investuotojus, kurie gali kelti grėsmę mūsų valstybei nacionalinio saugumo požiūriu. Tai reikia tą instrumentą atitinkamai išnaudoti“, – Vyriausybėje žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

LRT Tyrimų skyrius, patikrinęs visas Lietuvoje veikiančias mokėjimų įmones, paskelbė, kad apie trečdalis užsienio kapitalo fintech įmonių susijusios su lengvatinio apmokestinimo zonomis (ofšorais), kelios – su sukčiavimu kaltintais asmenimis arba iš jų užsienyje yra atimtos licencijos.

Vienos lietuviško kapitalo įmonės akcininkas turi bendrą verslą su „Putino sąraše“ esančiu oligarchu. Jie kartu vysto bendrą projektą su Rusijos valdžios valdomu banku „Sberbank“.

Kovą devynios valstybės institucijos pasirašė memorandumą dėl bendradarbiavimo valdyti rizikas fintech srityje. Lietuva siekia tapti rizikų valdymo kompetencijų centru.

Lietuvos bankas yra išdavęs 88 elektroninių pinigų ir mokėjimų įstaigų licencijas, iš jų daugiau kaip 50 – užsienio kapitalo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS