Premjerė: nauja sistema padės norintiems įsidarbinti žmonėms | KaunoDiena.lt

PREMJERĖ: NAUJA SISTEMA PADĖS NORINTIEMS ĮSIDARBINTI ŽMONĖMS

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad pagrindinis jos tikslas – skirti Užimtumo tarnybos išteklius žmonėms, kurie yra motyvuoti ir ieško darbo.

Žmonių, kurie dirba šešėlyje, galbūt sumažės tik per ilgesnį laiką, tačiau pagrindinis tikslas – padėti tiems žmonėms, kurie nori įsidarbinti.

Žmonių, kurie dirba šešėlyje, galbūt sumažės tik per ilgesnį laiką, tačiau pagrindinis tikslas – padėti tiems žmonėms, kurie nori įsidarbinti.

„Pagrindinė pakeitimo mintis yra skirti Užimtumo tarnybos ribotus išteklius tam, kad žmonės, kurie motyvuoti ir ieško darbo, jiems būtų suteikta maksimali pagalba, nes jos tikrai dažnai reikia, bet kai tenka resursus blaškyti ten, kur rezultato sunkiai pasieksime, būtų gerai to ir nedaryti“, – žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

„Žmonių, kurie dirba šešėlyje, galbūt sumažės tik per ilgesnį laiką, tačiau pagrindinis tikslas – padėti tiems žmonėms, kurie nori įsidarbinti“, – pridūrė ji.

Premjerės teigimu, dabar dažnai Užimtumo tarnyboje registruojasi žmonės, kurie darbo neieško ir tai daro dėl sveikatos draudimo.

„Tai dažnai būna žmonės, kurie dirba šešėlyje, nemoka mokesčių, bet nori turėti sveikatos draudimą ir dėl to registruojasi tarnyboje. Tada tarnybos specialistai sukasi visiškai beprasmiškame cikle, nes žmonėms siūlomas darbas, jie jo atsisako arba nuvykę pas darbdavį prašo, kad jis parašytų, kad žmogus netinkamas darbui. Tai yra resursų švaistymas“, – sakė premjerė.

Seimas, be kita ko, įteisino dvi išmokas: iš užsienio pritrauktiems darbuotojams (4,1 MMA, arba beveik 3 tūkst. eurų) bei darbdaviams (7,2 MMA, arba 5256 eurus). Dabar MMA siekia 730 eurų. Tokių išmokų galės tikėtis tik aukštos kvalifikacijos darbuotojai, Lietuvoje nedirbę daugiau nei penkerius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Labai gerai butu. Ir tik trims menesiams pasalpas duoti, siusti i kursus, o jei atsisako dirbti, tegul eina jie kur jie kori

SUSIJUSIOS NAUJIENOS