Premjerė: rusišką maistą gabenantis verslas elgiasi nemoraliai, bet teisėtai | KaunoDiena.lt

PREMJERĖ: RUSIŠKĄ MAISTĄ GABENANTIS VERSLAS ELGIASI NEMORALIAI, BET TEISĖTAI

Rusiškus grūdus ir maisto produktus per Lietuvą gabenantis verslas elgiasi nemoraliai, bet teisėtai, sako premjerė Ingrida Šimonytė. 

„Kaip žinia, maisto produktams – ir tai yra Europos Sąjungos ir tarptautinių sankcijų politikos pagrindinė nuostata, – tai, kas susiję su maisto prieinamumu, sankcijos tokiems produktams yra netaikomos. Nei į Rusiją gabenant, nei iš Rusijos“, –  Seime per Vyriausybės valandą ketvirtadienį teigė premjerė.

„Tai nereiškia, kad aš manau, kad žmonės, kurie turi verslą, susijusį net ir su maisto produktais, ir turi kokius nors prekinius ryšius su Rusija, elgiasi moraliai. Man taip toli gražu neatrodo, bet jie elgiasi teisėtai“, – pridūrė premjerė. 

I. Šimonytė žadėjo aiškintis per Lietuvą gabenamų rusiškų grūdų ir maisto produktų kiekius.

„Tikrai patikrinsiu, kiek perkrauna tokių grūdų Klaipėdos uostas, koks yra importas, eksportas ir tranzito duomenis“, – pridūrė premjerė.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narys Kęstutis Mažeika per Vyriausybė valandą klausė, kiek per Lietuvą į Europos Sąjungą gabenama rusiškų grūdų ir kitos maisto produkcijos.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas anksčiau teigė, kad Rusijos grūdai gabenami per Latvijos uostus, tačiau į Klaipėdos uostą jie nepatenka. Vis dėlto jis neatmetė, kad rusiški grūdai gali būti įvežami klastojant jų kilmės dokumentus.

Lietuvos grūdų augintojų asociacijos pirmininkas Aušrys Macijauskas yra sakęs, kad iš Rusijos į Latviją iki šiol įvežta apie milijonas tonų grūdų. Anot jo, Lietuvos Vyriausybė turi užtikrinti, kad jie nepatektų iš Latvijos į Lietuvą. 

Pasak ministro, ES sankcijos maisto produktams iš Rusijos netaikomos, tačiau grūdų įvežimą į Bendriją būtų galima apriboti draudimais, susijusiais su transportu, nors priimti tokį Briuselio sprendimą būtų sudėtinga.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Petras

Gal jūs savo valstybės reikalų pirma žiūrėkit. O ne kaip kenkti kitiems ir tuo pačiu saviems. O jei kaip pvz. imti šalį U, tai iki jų cinizmo apgaudinėjant žmones mums dar toli. Tik tiek ir guodžia.

VSD

Gal tu dar del kazko ten taip daznai vazineji?

Krabai

Kruvini pinigai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS