Prezidentas Niujorke susitiko su JAV investuotojais | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS NIUJORKE SUSITIKO SU JAV INVESTUOTOJAIS

  • 7

Šalies vadovas Gitanas Nausėda antradienį vizito Niujorke metu susitiko su investicijomis į Lietuvą besidominčia JAV įmonių grupe, trečiadienį pranešė Prezidentūra.

„Tai, ką mums pavyko sukurti Lietuvoje per pastaruosius dešimtmečius, galima vadinti ekonomikos stebuklu. Mūsų narystė Europos Sąjungoje – visiška sėkmės istorija. Net COVID-19 pandemijos metu mums pavyko išlaikyti stabilumą ir, kai dauguma šalių patyrė ekonomikos nuosmukį, 2020 metais mūsų BVP nekrito nei vienu procentu“, – pranešime teigė G. Nausėda.

Skelbiama, kad susitikime su potencialiais investuotojais, kurie pranešime neįvardijami, šalies vadovas teigė, kad Lietuvos ir JAV politinis artumas sukuria puikias sąlygas plėstis ekonominiam bendradarbiavimui, akcentavo įžvelgiantis daug galimybių valstybių bendradarbiavimui gyvybės mokslų, informacinių ir finansinių technologijų, kibernetinio saugumo srityse.

G. Nausėda pažymėjo, kad Lietuva aktyviai investuoja į savo saugumą ir energetinę nepriklausomybę, nuolat tobulina investicinę aplinką, verslo ir skaitmeninę infrastruktūrą.

Prezidentas JAV įmonėms taip pat pristatė Lietuvos ekonomikos pasiekimus, investicinę aplinką, sparčiai besivystančius, investicijoms ypač palankius ekonomikos sektorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

BlackRock

Jai taip tai ate ignitis:)

Sitas,tsakant

PRECIDENTAS musiau jauciasi MENULIO,MARSO.PRUNZANDENTU?Ant Lietuvos zemes ruosiasi nutupt?Nuo realybes visiskai atitruksta,ne dienom,valandom.

aferistu geroves valstybes realija

puiki zinia... runkelia ruoskimes emigruot... neapsikentus privalomu mokesciu ir prievoliu netik ka man bet ir daugumai PSD moketoju teks pyzdint i uzu europos vistu fabrikus plunksnu pest...a prie to pacio galesim ir uzsienio valstybiu pilietybiu pasiprasyt...kaip pabegeliai politiniai anti vakceriai ...jus gi nenorit but suskiepiti kazkuom del kazkieno geroves i da per prievarta... a gerbiama prokurore pasiule netik skiepus bet ir privaloma medikamentini gydima kitaip galvojantiems...t.y. ne i tema galvojantiems arba netaip kaip partija liepia galvot... i nesitikekit ka bus kitaip ar kad kas pageres...planine ekonomika pribaust pagal plana.....bauduvos lagerije kgbistai ble ir ju anukai valdzioj 30m su virsum.....nu hip hip hura valio elektrikam aferistam
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS