Prezidentas vyko į pasaulio ekonomikos forumą: Lietuva tikisi pritraukti didelių investicijų | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS VYKO Į PASAULIO EKONOMIKOS FORUMĄ: LIETUVA TIKISI PRITRAUKTI DIDELIŲ INVESTICIJŲ

Davoso pasaulio ekonomikos forume Lietuva tikisi pritraukti didelių Vakarų investuotojų, pirmiausia į informacinių technologijų (IT) verslą, sako prezidento vyriausioji patarėja. Anot Irenos Segalovičienės, forume dalyvaujantis prezidentas Gitanas Nausėda susitiks su potencialiais investuotojais, o rezultatai bus pristatyti vėliau.

„Prezidentas, pasinaudodamas unikalia galimybe, susitiks su potencialiais investuotojais. Jie iš JAV ir Prancūzijos, susitikimo rezultatus paskelbsime vėliau“, − antradienį Žinių radijui sakė prezidento vyriausioji patarėja.

Ypatingai svarbus mums yra informacinių technologijų sektorius.

Jos teigimu, Lietuva forume pristatoma kaip šalis, pasiruošusi didelėms investicijoms į IT sektorių.

„Ypatingai svarbus mums yra informacinių technologijų sektorius, Lietuva yra pribrendusi profesionaliai priimti žymiai didesnes investicijas iš gigantinių kompanijų būtent į Lietuvos IT sektorių. Rezultatų iš Davoso turėtume turėti ekonominės diplomatijos srityje gausių ir vertingų“, − teigė I. Segalovičienė.

G. Nausėda forume pristato Lietuvos kaip pirmosios šalies Europoje, atsisakiusios iš Rusijos pirkti dujas ir naftą, patirtį, susitinka su užsienio valstybių lyderiais.

Kasmet vykstantis pasaulio politikos, ekonomikos ir verslo elito susitikimas paprastai rengiamas sausį Šveicarijos slidinėjimo kurorte Davose, tačiau šiemet dėl COVID-19 pandemijos jis vyks vėliau – gegužės 22–26 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tadas

A, tai jis gyvas. Jau buvau issigandes, kad nebe.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS