Prezidentas: Vyriausybė turi didinti MMA, NPD, vaiko pinigus | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS: VYRIAUSYBĖ TURI DIDINTI MMA, NPD, VAIKO PINIGUS

  • 5

Be kompensacijų už energetinius išteklius, Vyriausybė 2023 metais turi didinti minimalią mėnesio algą (MMA), neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD), socialinių išmokų bazinius dydžius ir vaiko pinigus, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

„Būtinos priemonės, numatančios tolesnį gyventojų pajamų didėjimą, nes nuo šių sprendimų priklausys mūsų valstybės nacionalinis saugumas. Svarbu, kad toliau augtų minimali mėnesio alga, didėtų neapmokestinamasis pajamų dydis, socialinių išmokų baziniai dydžiai, vaiko pinigai“, – pirmadienį susitikime su Klaipėdos regiono merais teigė prezidentas, pranešė Prezidentūra.

„Reikės apsispręsti, kokį biudžeto deficitą šiandien galime leisti nesukeldami pavojaus valstybės finansiniam stabilumui“, – kartojo G. Nausėda.

Susitikime šalies vadovas taip pat aptarė infliacijos poveikio savivaldai, jos finansinio savarankiškumo, energijos resursų brangimo ir kitus aktualius klausimus.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra sakiusi, jog kitų metų biudžete numatoma didinti MMA, NPD, indeksuoti pensijas, tačiau pagrindinis prioritetas kitų metų valstybės biudžete bus energetikos kainų suvaldymas – tam numatoma skirti daugiau nei 1 mlrd. eurų.

Finansų ministrės Gintarės Skaistės teigimu, MMA ir NPD turėtų didėti panašiu tempu. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Adomas

Nesuprantu, kodėl vyriausybė nedaro, kaip prezidentas ir visi gerieji-čiulbonėliai siūlo. Sudėčiau viskus siūlymus į Biudžetą ir parodyčiau, kad skola bus 120 procentų didenė nei visas metinis BVP, apie Fiskalinę drausmę neišeina nei kalbėti, net ponia Legard nesugebėtų paaiškinti ką reikia iš ko padidinti ir ką sumažinti. Ką tada ponas Ekscelencija pasakytų? Gera jam primiau visko prisiųlyti,- matot koks aš geras,o kalbą baigia kad reikia pasiskaičiuoti ir skolos labai nedidinti ir fiskalinę drausmę išlaikyti. Sąžinės nė per plauką

tik

matomai gyvena 2e dimensijose jei akys nevienodai ziuri o valdzios saikas keist ir matomai to nebus kol abi akys sugriz i savo dimensija tik ? ar ji nepasikeite nes is tusciazodziavimu to nesimato linkiu pasimelst ir pamastyt...===

Žilvinas Ručys

o ekonominis nusikaltėlis gitanas nausėda išsižiojo padaręs ir tebedarantis žalos Lietuvai ir Lietuvos žmonėms , gal mano komentarus pasiskaitė kur asilais išvadinau valstybės ekspertus . Juokingiausia iš šito kliurkos kad tik dabar išsižiojo , siūlau pažiūrėti į jo pasirašytus įstatymus , kainų augimus ir tik dabar išsižiojusį kliurką , kai lietuvos prezidentai ir seimo nariai su merais ir tarybomis ir kitomis valstybinėmis įstaigomis Lietuvos žmones apvaginėja jau keliasdešimt dešimtmečių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS