Primena: liko kelios dienos skirti dalį sumokėto GPM paramai | KaunoDiena.lt

PRIMENA: LIKO KELIOS DIENOS SKIRTI DALĮ SUMOKĖTO GPM PARAMAI

  • 0

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad prašymą skirti sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį paramai pateikti liko kelios dienos – iki gegužės 3 d. Tai padaryti gyventojai gali deklaravę pajamas ir kartu užpildę GPM dalies skyrimo prašymą (FR0512, 4 versija) per Elektroninę deklaravimo sistemą (EDS).

„Kviečiame gyventojus pasinaudoti šia galimybe ir nepatiriant papildomų išlaidų išreikšti savo finansinį palaikymą paramos gavėjams, meno kūrėjams, politinėms partijos bei profesinėms sąjungoms“, – teigia VMI mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, pažymėdama, kad iki šios dienos 436 tūkst. gyventojų jau skyrė dalį sumokėto GMP paramai už 2020 m.: paramos gavėjams – 415 tūkst. gyventojų, politinėms partijoms – 53 tūkst., profesinėms sąjungoms – 26 tūkst., meno kūrėjams – 4,6 tūkst.

VMI atstovė taip pat atkreipia dėmesį, jog net 96 proc. gyventojų šiais metais GPM paramos prašymus pateikė e. būdu: „Elektroninis būdas skirti dalį GPM yra patogesnis, saugesnis bei taupo gyventojų laiką ir pinigus, nes nebereikia rūpintis, kad popieriuje pateiktas prašymas būtų tinkamai užpildytas, laiku pasiektų VMI bei mokėti už jo siuntimą. Taip pat tai leidžia išvengti rizikos dėl neteisėto asmens duomenų panaudojimo. Šie gyventojų elgesio pokyčiai turės didelės įtakos kitais metais, kai GPM paramą bus galima skirti tik e. būdu“.

Primenama, jog paramos gavėjams, tarp jų ir meno kūrėjams, galima skirti iki 1,2 proc. GPM, politinėms partijoms – iki 0,6 proc., profesinėms sąjungoms ar jų susivienijimams – iki 0,6 proc. Pagal vieną pateiktą prašymą, pajamų mokesčio dalis gali būti pervedama penkis metus iš eilės – už praėjusius ir keturis vėlesnius mokestinius laikotarpius.

Visos VMI konsultacijos teikiamos nuotoliniu būdu paskambinus bendruoju informacijos numeriu 1882, o visos paslaugos paskambinus nuotolinių aptarnavimo padalinių numeriu 8 5 2191 777. Daugiau informacijos apie GPM skyrimą paramai galima rasti VMI internetinėje svetainėje www.vmi.lt > Domiuosi pajamų ir turto deklaravimu > Paramos skyrimas bei kaip tai padaryti rasite VMI „Youtube“ kanale: Kaip skirti pajamų mokesčio dalį paramai e. būdu?. Naujausia informacija taip pat skelbiama VMI „Facebook“ ir „Linkedin“ paskyrose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS