Priminimas iš VMI: liko tik viena diena | KaunoDiena.lt

PRIMINIMAS IŠ VMI: LIKO TIK VIENA DIENA

Naujausiais duomenimis, pajamų mokesčio deklaracijas pateikė daugiau nei 1,4 mln. gyventojų, o iš privalančių deklaruoti pajamas tai jau atliko beveik 77 proc., Eltą informavo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovės pavaduotojas Martynas Endrijaitis. Anot jo, iki gegužės 2 d. deklaracijas pateikti privalo dar apie 194 tūkst. gyventojų.

Turto deklaracijas pateikė beveik 69 proc. privalančių tai padaryti.

„Naujausiais duomenimis turto deklaracijas jau pateikė daugiau nei 75,3 tūkst. gyventojų, t. y. beveik 69 proc. privalančių tai padaryti. Šiuo metu apie 416 tūkst. gyventojų deklaravo 283 mln. eurų mokėtino GPM, kurį sumokėti taip pat reikėtų iki gegužės 2 d. Kiek daugiau nei 830 tūkst. gyventojų deklaravo 346 mln. eurų GPM permokos, kurios tinkamai pateikus deklaraciją ir nesant poreikiui ją tikslinti bus gyventojams grąžintoms iki liepos 31 d.“, – teigė M. Endrijaitis.

Pasak VMI atstovo, bendrai šiemet pajamų mokesčio permokų jau sulaukė daugiau nei 680 tūkst. gyventojų – jiems grąžinta beveik 285 milijonų eurų pajamų mokesčio permokų.

VMI komunikacijos vadovė Rūta Asadauskaitė Eltai anksčiau yra sakiusi, kad permoka gyventojams dažniausiai susidaro dėl pritaikyto mažesnio nei priklauso neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD), taip pat dėl GPM lengvatų taikomų gyvybės draudimo, pensijų fondo įmokoms, įmokoms už studijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS