Privalomi nepavojingų atliekų poveikio aplinkai vertinimai būtų našta? | KaunoDiena.lt

PRIVALOMI NEPAVOJINGŲ ATLIEKŲ POVEIKIO APLINKAI VERTINIMAI BŪTŲ NAŠTA?

  • 0

Aplinkos ministerijai norint įteisinti, kad beveik visi nepavojingų atliekų tvarkytojai turėtų pasidaryti poveikio aplinkai vertinimus (PAV), verslo atstovai mano, jog tai būtų papildoma finansinė našta įmonėms, rašo "Verslo žinios".

"Jie nori, kad dėl kiekvieno judesio reikėtų keisti PAV, bet nepavojingos atliekos dėl to ir vadinamos nepavojingomis, kad jų kiekis neigiamos įtakos aplinkai nedaro. Be to, ir mes, ir kitos šia veikla užsiimančios įmonės dirba su leidimais, yra suderinusios kiekius, pateikusios visą informaciją", - tvirtino buitinės technikos, elektronikos, automobilių atliekų surinkimo ir perdirbimo įmonės "EMP Recycling" vadovas Almantas Kybartas.

Aplinkos ministerija Vyriausybei yra pateikusi Planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo įstatymo pataisas, numatančias, kad PAV turėtų atlikti visos nepavojingų atliekų laikymu, paruošimu naudoti ar šalinimu užsiimančios įmonės, kurių teritorijoje laikoma daugiau nei 100 tonų nepavojingų atliekų. Tai paliestų daugiau nei 1 tūkst. įmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS