Privatūs lėktuvai per Lietuvą į Rusiją gabenami galimai apeinant sankcijas | KaunoDiena.lt

PRIVATŪS LĖKTUVAI PER LIETUVĄ Į RUSIJĄ GABENAMI GALIMAI APEINANT SANKCIJAS

  • 3

Šiais metais išduoti leidimai trims privatiems lėktuvams iš Lietuvos skristi į Rusiją, o mūsų šalies oro erdvė gali būti išnaudojama tarptautinių sankcijų apėjimui į Rusiją parsigabenant Europoje įsigytus orlaivius, skelbia LRT Tyrimų skyrius.

Vienas privatus lėktuvas „Beechcraft B24R Sierra“, kovo 31-ąją iš Ispanijos per Lenkiją atskridęs į Kauną ir balandžio 2 dieną išvykęs į Pskovą šiuo metu parduodamas Maskvoje.

Leidimą skrydžiui iš Kauno į Rusiją išdavusi Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) teigia, kad tarptautinės sankcijos šiuo atveju nepažeistos. LRT skelbia, kad privataus lėktuvo pardavėjai – Latvijos įmonė „Fly Sky“, jį Ispanijoje naudojo pilotų mokymo akademija „FlyUp Academy“. „Fly Sky“ vienintelė akcininkė – Vilniuje registruota „Aviaserviso grupė“, kuriai vadovauja Lietuvos pilietis, iki 2021-ųjų rugpjūčio vadovavęs ir Ispanijos „FlyUp Academy“.

Šioje galimoje sankcijų apėjimo schemoje dalyvavo lietuvis pilotas ir Lietuvoje verslus valdantis Kazachstano ir Rusijos verslininkas, tai, anot LRT, tiria Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba.

Orlaiviams į Pskovą iš Lietuvos taip pat leista skristi ne tik balandžio 2-ąją, bet ir sausio 14 bei kovo 15 dienomis.

Kovo 16 dieną iš Danijos per Švediją skridusiam ir Palangos oro uoste degalų papildyti nusileidusiam lėktuvui „Cessna“ toliau skristi neleista paaiškėjus, kad galutinis jo kelionės tikslas yra Pskovas Rusijoje – įtariant sankcijų apėjimą jis sulaikytas, pradėtas tyrimas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jo

matomai leidimai ne už dyką.

melo trumpos kojos,

Tas rusas gyvena lietuvoje ir saugumas tipo nezino kur jis,gal baikit durniu valioti,visi viska zino,kiek dar bus tokiu darbeliu lietuvoje,kur saziningas saugumo darbas,

juoko -darbs

Pas mus visi dirba atlaidziai,visiems pofik istatymai,stai kokie musu vadovai valdo valstybe,tik ivaizdis,,,dirbam,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS