Pusė šalies gyventojų sumažino elektros suvartojimą | KaunoDiena.lt

PUSĖ ŠALIES GYVENTOJŲ SUMAŽINO ELEKTROS SUVARTOJIMĄ

  • 0

Pusė Lietuvos gyventojų pernai sumažino elektros vartojimą ir atsakingiau stebi savo įpročius. Vis dėlto maždaug kas ketvirtas žmogus neketina imtis jokių veiksmų, kad sumažintų mokesčius už elektrą, rodo „Luminor“ banko užsakymu agentūros „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa.

Norėdami sumažinti elektros sąskaitas net pusė gyventojų (51 proc.) teigė kasdien namuose naudojantys mažiau elektros ir atsakingiau stebintys jos vartojimo įpročius. Taip teigė vyriausi – 56 metų amžiaus ir vyresni – respondentai (61 proc.).

Siekdami gauti mažesnes sąskaitas už elektrą, dalis šalies gyventojų (16 proc.) namuose jau įdiegė papildomus  efektyvaus jos vartojimo sprendimus, o 39 proc. jų yra didesnes nei vidutines pajamas gaunantys gyventojai. Dalis apklausos dalyvių (po 11 proc.) taip pat sumažino būsto šildymą elektra.

Vis dėlto, tyrimo duomenimis, daugiau nei penktadalis respondentų iki šiol nepriėmė jokių sprendimų, kaip sumažinti elektros suvartojimą (27 proc.). Dažniausiai tai jauniausi, 18–25 metų amžiaus žmonės (35 proc.).

Apie penktadalis apklausos dalyvių (21 proc.) teigė uždirbantys tiek, kad gali apmokėti sąskaitas net ir kylant kainoms. Dažniausiai tai 26-35 metų amžiaus žmonės (27 proc.), gyvenantys didžiuosiuose miestuose (25 proc.).

Apklausa atlikta 2022 metų gruodį, jos metu apklausta daugiau nei 1 tūkst. 18-75 metų amžiaus respondentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS