R. Šadžius Eurogrupės susitikime tikisi stebuklo | KaunoDiena.lt

R. ŠADŽIUS EUROGRUPĖS SUSITIKIME TIKISI STEBUKLO

  • 0

Lietuvos finansų ministras Eurogrupės susitikime, kur deramasi dėl Graikijos ekonominių reformų ir finansinės pagalbos šiai šaliai, tikisi stebuklo.

Ministras prieš Eurogrupės susitikimą žurnalistams teigė, kad politikai gali sukurti stebuklus ir šiandien taip pat to tikisi.

„Tai priklauso nuo politikų ir politikai ne kartą parodė, kad jie gali padaryti stebuklus ir tikiuosi, kad šiandien bus tų stebuklų“, - Briuselyje prieš Eurogrupės susitikimą sakė R.Šadžius.

Šeštadienį euro zonos finansų ministrai tęsia šeštadienį pradėtas derybas. Lietuvos finansų ministras Rimantas Šadžius BNS sekmadienio naktį sakė, kad po devynias valandas trukusių derybų rezultato pasiekti nepavyko. Jis taip pat neprognozavo, kaip baigsis sekmadienį tęsiamos Eurogrupės derybos, tačiau teigė, kad euro zonos viršūnių susitikime dar bus klausimų, kuriuos reiks spręsti.

Europos vadovų tarybos (EVT) pirmininkas Donaldas Tuskas sekmadienį pranešė, kad atšaukia EVT, o dėl finansinės pagalbos spręs tik euro zonos lyderiai. Anot jo, derybos vyks tol, kol bus susitarta su Graikija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS